14 maart 2023

Jubileumzwemmarathon ZV Hydra

GEMERT – Zwemvereniging Hydra uit Gemert is op 1 juli 1973 opgericht, en viert dus in 2023 haar 50-jarig bestaan. Om stil te staan bij deze mijlpaal organiseerde ZV Hydra een zwemmarathon voor alle geïnteresseerden.

Op zaterdag 4 maart vond de Jubileum Zwemmarathon plaats; een 8-uur durende zwemmarathon voor alle (oud)leden, (oud)trainers en (oud)kaderleden, (oud)officials, familie, vrienden en Vrienden van ZV Hydra. “Kortom iedereen!”, laat Hydra weten. “Het was een fantastisch evenement.”
Het zwembad bij Fitland was versierd in het teken van het 50-jarig jubileum en omgetoverd tot een sfeervolle locatie middels discolichten, muziek en een heuse ‘Blue-room’. Om exact 14.00 uur doken de eregasten, burgemeester Michiel van Veen, bestuursleden van ZV Hydra én de bestuursleden van Stichting Leergeld Gemert-Bakel het water in, waarmee het startsein van de marathon was gegeven. Zij werden afgelost door de eerste groepen zwemmers en vanaf dit moment tot aan 22.00 uur ’s avonds lag het bad continu vol met enthousiaste deelnemers, van jong tot oud. Het bestuur en de leden van ZV Hydra kijken terug op een vermoeiende, maar vooral zeer geslaagde dag. Alle geledingen van de vereniging en hun vrienden en familieleden hebben zich ingezet om zoveel mogelijk kilometers te zwemmen en zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel Stichting Leergeld. Aan het einde van de marathon is bekend gemaakt dat er meer dan 152 kilometers zijn gezwommen. “Een enorme prestatie!”, vindt Hydra.
Hoeveel geld de vereniging heeft opgehaald voor het goede doel blijft nog even geheim, het is overigens nog steeds mogelijk om te doneren via www.zvhydra.nl. Tijdens het volgende evenement op zondag 7 mei zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden en de cheque overgedragen worden aan Stichting Leergeld Gemert-Bakel. Tijdens dit evenement zal er een clinic verzorgd worden door oud-olympisch topsporter Marcel Wouda.

Foto's:


0