15 maart 2023

Lokaal poptalent live op het podium

GEMERT – De Bunker blikt deze week vooruit en terug, want livemuziek heeft geschiedenis en toekomst en verdient ook in Gemert een eigen podium.

Op donderdag 16 maart is de 1000e Tuney een feit. Toen cafe Alleman zijn deuren sloot in 2007 zocht Ad van Meurs een nieuw thuis voor zijn liedjesmakers. Dat huis vond hij in de Bunker, een plek die in zijn new wave tijdperk al een thuis was. Om de legende te vieren , te kijken naar het verleden, maar ook om te kijken naar de toekomst maken Ankie Keultjes en Piet Snijders deze week een programma waarin het gesprek mogelijk is. Daarin een interview en presentatie over jarenlang cultuur maken, tegen de stroom in als het moest. Daarna kan er genoten worden van de in 2009 gemaakte roadmovie met Ad en Ankie in de VS. Showtime is 21.00 uur. “We gaan met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage, net als ‘vruuger’. De zaal is open om 20.00 en sluit om 01.00 uur.”
Poplokaal On stage is op zaterdag 18 maart tussen 20.00 en 02.00 uur live en gratis in De Bunker De Bunker is hét podium voor Gemertse jonge bands om zich te presenteren op een professioneel podium. De bandjes van KunstLokaal laten zich op dat podium horen op zaterdag 18 maart. Dit jaar treden natuurlijk weer bands op die al wat jaren gecoacht worden, maar ook kersverse nieuwe bands die nog wat podiumervaring kunnen gebruiken komen aan bod.
Verwacht:, 23 mrt Tuney – Koen en Jos,, 30 mrt Tuney -WIJ, 6 apr Tuney – Nel en JP (Be) , en 13 apr Budha Building 27 mei Cooking John & Courtesy Call. Ad van Meurs.

Foto's:


0