21 maart 2023

Reünie voetbalvereniging Boekel

BOEKEL – Voetbalvereniging La Compagnie uit Boekel heeft een lange en zeer rijke historie. Om de vele mooie herinneringen te koesteren en nog eens op te halen, wordt op zaterdag 1 juli in de gelijknamige zaal Boekel een reünie gehouden voor alle spelers die er vanaf het begin bij zijn geweest. Tevens is deze datum de viering van het 50-jarig bestaan van de club, wat door de Corona-toestanden in 2020 niet heeft kunnen doorgaan.

Het was half mei 1970 dat enkele stamgasten van de Dincla Bar samen met kastelein Henk Dobbelesteen een voetbalclub oprichtten; FC Dincla. Vele jaren werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, alsmede diverse toernooien en zomeravondvoetbal. In die beginjaren ontstonden er na iedere wedstrijd ware feesten, waarbij vaak ook de tegenstander erbij was. Dit ging vaak door tot in de kleine uurtjes. Na enkele jaren veranderde de naam Dincla Bar in ’t Stuupke waardoor de clubnaam ook veranderde in FC ’t Stuupke. Na vele jaren onder deze naam te hebben gevoetbald verhuisden de spelers naar café/cafetaria De Zon (FC De Zon), waarna ze in de jaren ‘80 bij Peter en Martina van Uden zijn aanbeland. Eerst onder de naam De Lekkerbek, toen Le Gourmet en tegenwoordig V.V. La Compagnie. Al meer dan 30 jaar is de huidige stek de clubsponsor, wVanwege het tekort aan veldspelers voor buiten, maar ook door het wegvallen van voetbalclubs in de regio, zijn ze in 2016 verdergegaan als zaalvoetbalclub. Op verschillende zaterdagen in het jaar komen de spelers dan bijeen om vriendschappelijk tegen elkaar een pot te voetballen.
Alle spelers die dus lid zijn geweest van voornoemde teams zijn uitgendigd voor de reünie. De organisatie is druk bezig geweest om alle spelersnamen en adresgegevens te traceren, maar dit is lang niet bij iedereen gelukt. Oud-spelers die niet zijn benaderd maar wel interesse hebben om de reünie te bezoeken kunnen contact opnemen met Jarno van Haandel (06-53353262), Aard Pennings (06-10959176), of door een mailtje te sturen naar reunie.lacompagnie@gmail.com.
De reünie begint om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Er zal een kleine eigen bijdrage worden gevraagd; de kosten hiervan worden nog nader bekendgemaakt.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.