14 maart 2023

Snorkelexamens Gemertse Watervrienden

GEMERT – Het afgelopen weekend vonden er weer snorkelexamens plaats bij de Gemertse Watervrienden. Op vrijdagavond 10 maart en zaterdagmiddag 11 maart hebben de kandidaten hun snorkelvaardigheden aan de examinatoren laten zien.

Als één van de eerste zwemverenigingen in Nederland hebben de Gemertse Watervrienden het nieuwe snorkeldiploma “Snorkelen 1” van de Nationale Raad Zwemveiligheid afgezwommen. Tijdens dit examen mochten de kandidaten laten zien dat ze over de basisvaardigheden voor het snorkelen beschikten, zoals 100 meter snorkelen met een hoekduik en 10 meter onder water zwemmen met de dolfijnslag. Nieuw in dit examen waren de buddy-opdrachten waarbij je controleert bij je buddy of de snorkeluitrusting goed zit en je een signaal geeft naar de instructeur op de kant of alles goed gaat. Ook zaten er diverse “funopdrachten” in waarbij ze de drijvende voorwerpen in het water moesten ontwijken en waarbij de opdracht boven water werd doorgegeven en ze deze onder water moesten horen via een zogenaamde praatstok. Plezier in het snorkelen (en zwemmen) staat bij de Gemertse Watervrienden namelijk voorop.
De groepen 2 en 3 gaan hun huidige diplomalijn van de Nationale Raad Zwemveiligheid afmaken en hebben ook laten zien dat zij over de benodigde snorkelvaardigheden beschikken. Deze kandidaten hadden wat moeilijkere opdrachten en moesten bijvoorbeeld de gehele basisuitrusting – bestaande uit een duikbril, snorkel en zwemvinnen – in het water aandoen en 25 meter snorkelen zonder duikbril. Ook hier zaten wat speelse opdrachten in zoals door een hoepel zwemmen, een bochtje maken en opnieuw door de hoepel zwemmen en een verzwaarde emmer omhoog blazen. Alle kandidaten hebben het examen met goed gevolg afgelegd.

Snorkelgroep 1: Teun Bouw, Nieck van der Burgt, Fanna Cairo, Bas Donkers, Mila van Duijnhoven, Lars van Duren, Lamiaa Fanous, Limar Houria, Siebe Klomp, Britt Kroef, Fenne Leenders, Niel van de Liefvoort, Lex van Lierop, Salimatou Sano, Roan School en Liam School.
Snorkelgroep 2: Jesslyn Ferket, Sem Huizinga, Tijn Jacobs, Isa Meulendijks, Alex Verheijen en Stijn Jonkers.
Snorkelgroep 3: Lisa Hoevenaars, Stijn Jonkers, Lotte Meulendijks, Cas Niessen en Kyrah Vogels

Foto bijschrift: Snorkelen 1 en 2.

Foto's:


0