13 maart 2023

Tremeg Dames 1 wint

GEMERT – Na drie weken rust kon Dames 1 van handbalvereniging Tremeg weer laten zien wat ze kunnen. Deze week stond de derby tegen De Sprint op het programma. De uitwedstrijd was na een goede eerste helft, alsnog kansloos verloren in de tweede helft. Daardoor waren de Gemertse dames erop gebrand om de punten in deze derby mee naar huis te nemen.

Vanaf het startsignaal was duidelijk dat de rustperiode Tremeg goed heeft gedaan. In de eerste twaalf minuten werd weggelopen van De Sprint met een stand van 6-2. De Sprint legde zich hier niet bij neer en ging in de aanval meer druk zetten. Na ongeveer twintig minuten kwamen ze terug tot 9-6. Door enkele tactische wisselingen liep Tremeg uit naar 13-7, dit is dan ook de ruststand. In de rust zijn er door de dames van Tremeg enkele verbeterpunten doorgenomen maar werden ze met de start van de tweede helft toch verrast door De Sprint. De Sprint was opgeschakeld van een 5-1 verdediging naar een 6-0 verdediging. Hier hadden de dames van Tremeg in de eerste tien minuten moeite mee, waardoor De Sprint terug kon komen tot 16-14. Na de rommelige eerste tien minuten kon Tremeg het tactisch spel van de eerste helft weer oppikken en hierdoor konden ze langzaam uitlopen. Tien minuten voor tijd schakelde De Sprint over op zeven veldspelers in de aanval. Tremeg kon daar heel goed mee omgaan en het verschil uitbouwen tot een eindstand van 21-17. De Gemerste handbaldames bedanken de supporters voor de massale ondersteuning: “We zien jullie graag volgende week wanneer we tegen Rapiditas moeten spelen.”

Foto's:


0