06 maart 2023

Verander uw prullenbak in geld: hoe u uw oude iPhone verkopen en de beste waarde kunt krijgen

De iPhone is onder velen een statussymbool geworden en het bezitten van het nieuwste model kan vaak een bron van trots zijn. Over het algemeen valt de swag van een iPhone niet te ontkennen, en zijn aantrekkingskracht als modieus en functioneel apparaat blijft gebruikers over de hele wereld aantrekken. U moet de tips en trucs kennen voor een succesvolle iPhone verkopen.

De waarde bepalen van een oude iPhone in 2023

Anno 2023 hangt de waarde van een oude iPhone af van een aantal factoren, zoals het model, de staat en zeldzaamheid. Apple brengt elk jaar nieuwe iPhone-modellen uit en elke nieuwe release heeft de neiging om de waarde van oudere modellen te verlagen. Sommige oudere iPhones zijn echter zeldzaam geworden en gewild bij verzamelaars, wat hun waarde kan verhogen.

Model van een iPhone

Laten we eerst eens kijken naar het model van iPhone naar iPhone verkopen.

 1. Als je een iPhone X of een nieuwer model hebt, kun je mogelijk de beste prijs krijgen door deze te verkopen op online marktplaatsen zoals Swappie of Facebook Marketplace. Zorg ervoor dat u foto’s van hoge kwaliteit maakt en de staat van de telefoon nauwkeurig beschrijft.
 1. Als je een iPhone 8 of 8 Plus hebt, kun je deze verkopen op dezelfde online marktplaatsen als de nieuwere modellen, of je kunt hem inruilen bij een Apple Store of via een programma als Refurbished of WeCellTrade.
 2. Voor een iPhone 7 of 7 Plus kunt u deze op dezelfde online marktplaatsen verkopen, inruilen of verkopen aan een externe wederverkoper zoals Refurbished of Sobby of WeCellTrade.
 3. Als je een oudere iPhone hebt, zoals de 6S of ouder, kun je er misschien niet zoveel geld voor krijgen. Overweeg om het aan een liefdadigheidsorganisatie te schenken, het aan een vriend of familielid te verkopen of het in te ruilen bij een Apple Store.

Conditie van de iPhone

Een goed onderhouden iPhone zonder scheuren of krassen is over het algemeen meer waard dan een iPhone met duidelijke gebruikssporen.

 1. Als uw iPhone in nieuwe of zo goed als nieuwe staat verkeert, kunt u deze mogelijk verkopen op online marktplaatsen of inruilen bij een Apple Store voor een hogere waarde. Zorg ervoor dat u foto’s van hoge kwaliteit maakt en een gedetailleerde beschrijving van de functies geeft.
 2. Als je iPhone lichte gebruikssporen heeft, zoals krassen of deuken, kun je hem nog steeds verkopen op online marktplaatsen of inruilen bij een Apple Store.
 3. Als je iPhone kapot is, kun je hem misschien nog steeds verkopen voor onderdelen of hem repareren en verkopen. Je kunt het op online marktplaatsen verkopen, maar wees duidelijk over de staat en eventuele problemen.
 4. Als uw iPhone waterschade heeft, kan het een uitdaging zijn om hem te verkopen. U kunt het echter nog steeds proberen te verkopen voor onderdelen of het repareren en verkopen.

Zeldzaamheid van een iPhone

De originele iPhone die in 2007 is uitgebracht, is nu bijvoorbeeld een verzamelobject en kan duizenden dollars waard zijn als hij in goede staat verkeert. Evenzo kunnen iPhones in beperkte oplage, zoals de iPhone X met een speciale rode kleur, hun waarde beter behouden dan gewone edities.

 1. Als je een iPhone in een beperkte oplage of een speciale uitgave hebt, zoals een herdenkingseditie of een zeldzame kleurvariant, kun je deze mogelijk voor een hogere prijs verkopen op online marktplaatsen zoals Swappie.
 2. Als je een ouder iPhone-model hebt dat niet meer in productie is, kun je het misschien voor een hogere waarde verkopen aan verzamelaars of enthousiastelingen. Overweeg het te verkopen op online marktplaatsen of via verzamelaarsforums of socialemediagroepen zoals WeCellTrade.
 3. Als u een prototype of preproductiemodel van een iPhone heeft, kunt u deze mogelijk voor een aanzienlijk hogere waarde verkopen aan verzamelaars of technologieliefhebbers. Houd er echter rekening mee dat het verkopen van pre-productiemodellen in sommige gevallen illegaal kan zijn, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u probeert te verkopen.

 

Foto's:


i