13 maart 2023

Vrijwilliger worden bij VoorleesExpress

GEMERT-BAKEL – Bibliotheek De Lage Beemden zoekt vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Dat is een kans voor taalliefhebbers om kinderen te helpen hun taalachterstand te verkleinen.

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress in de gemeente Gemert-Bakel help je kinderen met een taalachterstand. De tijdsinvestering is 1 tot 2 uur per week. Je plant zelf, in overleg met de betreffende familie, de momenten om te komen voorlezen.
Vrijwilligers hebben 20 sessies met één gezin, je bouwt zo een band op met elkaar. Je komt bij het gezin thuis en leest voor uit een grappig, spannend of avontuurlijk boek. Daarnaast oefen je met de Nederlandse taal door samen taalspelletjes te doen. En heel belangrijk; je betrekt de ouders en helpt hen om de taalontwikkeling van hun kind(eren) te bevorderen.
Heb je interesse en wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan een mail naar: voorleesexpress@bibliotheekdlb.nl.

Foto's:


0