13 maart 2023

Vrouwen nemen revanche op FCV Venlo

GEMERT – Het eerste vrouwenteam van vv Gemert heeft overtuigend revanche genomen op FCV Venlo. Eerder dit seizoen werd met 3-1 verloren van de Limburgse dames, maar afgelopen zondag was Gemert veel te sterk: 7-2.

Toch waren het de gasten die na een kleine 10 minuten brutaal op voorsprong kwamen in het aanvankelijk zenuwachtige duel. Een vrije trap op de hoek van de zestien belandde rechtstreeks in het doel van keepster Kaatje.
Het spel leek aanvankelijk een beetje op pingpong-voetbal. Desondanks kwam de thuisploeg na ruim een kwartier op gelijke hoogte. Een van de spaarzame combinaties in de eerste helft werd netjes afgemaakt door middenveldster Imke.
Er leek een last van de schouders van de speelsters af te vallen, want daarna werd het spel alleen maar beter en werd de overwinning vrij snel veiliggesteld. Door doelpunten van wederom Imke en daarna Manon (mooie boogbal over de Venlose keepster) kon met een 3-1 voorsprong de kleedkamer opgezocht worden.
Na een snelle uitbreiding van de voorsprong (doelpunt van Annelies) aan het begin van de tweede helft, was de wedstrijd wel beslist en ging het tempo wat omlaag. Toch zijn er dan speelsters die nog iets meer willen doen en dat liet Lynn dan ook zien met een glaszuivere hattrick (3 doelpunten in 1 helft). Gemert bepaalde zo de eindstand op 7-2 (tussendoor scoorde FCV Venlo ook nog eenmaal).
De Gemertse verdediging stond ook deze wedstrijd weer als een huis en gaf maar weinig kansen weg aan de Venlose gasten, waardoor ook het aantal tegendoelpunten beperkt bleef.
Door deze overwinning staan de Gemertse dames 5 punten los van de nummer twee, Boekel Sport VR1, en is er weer een mooie stap gezet richting een mooie eindklassering.
Komende zondag opnieuw een thuiswedstrijd voor de dames van vv Gemert. Aanvang 12.30 uur tegen EGS’20 VR1 uit Escharen.

Foto's:


S