08 maart 2023

VVV Gemert-Bakel gaat verbouwen

GEMERT-BAKEL – Op maandag 20 maart gaat de VVV Gemert-Bakel de bestaande winkel verbouwen in een nieuw Inspiratiepunt. De winkel wordt uitgebreid met de ruimte daarnaast van Klein Sint Joris. Dat is de ruimte van het gemeentehuis waar voorheen de Boa’s gehuisvest waren. Alles bij elkaar beschikt de VVV dan over ruim 80 m2.

Daarna heeft Gemert-Bakel een primeur in Noord-Brabant om als eerste een Inspiratiepunt te hebben. Wat houdt zo’n inspiratiepunt nu eigenlijk in? In het Inspiratiepunt word je op een interactieve manier geïnspireerd om dingen te gaan ondernemen in Gemert-Bakel en omgeving. Dit gaat middels een VR-bril, via deze bril kom je midden in een middeleeuws tafereel terecht en zit je in het kasteel. Maar het Inspiratiepunt heeft ook een luisterhoorn waardoor Ridder Rutger vertelt over zijn leven. Middels verrassende luikjes kun je kijken in een soort van kijkdoos met voorwerpen uit het boerleven en kun je zien wat deze betekenen. Tevens word je wegwijs gemaakt in de natuur in de gemeente Gemert-Bakel en kun je op een touchscreen je eigen fiets of wandelroute maken, downloaden of uitprinten.
De uitbreiding is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Gemert-Bakel, eigen inbreng van de VVV Gemert-Bakel en enkele donateurs.

In de week van 13 tot en met 18 maart is de VVV-winkel gesloten ter voorbereiding op de verbouwing. Vanaf 20 maart zal er een tijdelijke VVV-locatie ingericht worden in de hal van het gemeentehuis. Daar kan men dan terecht voor toeristische informatie. Van 20 maart tot 28 april zullen de openingstijden gewijzigd worden: maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. Op zaterdag is de VVV gesloten. Op vrijdag 5 mei is de officiële opening gepland en op zaterdag 6 mei is er een open dag.

Foto's:


0