12 maart 2023

Werelddebuut Suzuki eVX

De Suzuki eVX heeft haar werelddebuut beleefd op de India Auto Expo in Delhi. De Suzuki eVX is een volledig elektrische concept-SUV die is afgeleid van Suzuki’s eerste wereldwijde strategische EV.

De eVX is de eerste wereldwijde strategische EV van Suzuki. Geordy Bloem, managing director Suzuki Nederland: “Het toepassen van technologie om tot meer verantwoorde mobiliteit te komen gebeurt al heel erg lang bij Suzuki. Denk hierbij aan onze Smart Hybrid technologie. Ook het relatief lage gewicht van bijvoorbeeld de Suzuki Ignis en Swift draagt direct bij aan een lagere CO2-uitstoot. Beide resulteren in betrouwbare en betaalbare mobiliteit en zijn rotsvast verankerd in het DNA van Suzuki. Hierdoor zijn we in staat om uiterst kostenefficiënt, moderne mobiliteit met lage uitstoot, zo bereikbaar mogelijk te houden.”

Foto's:


0