16 maart 2023

Zilver voor Bakelse ijsmaker Koen Bouwmans

BAKEL – In het eerste weekend van maart werd er op de IJsvakbeurs in Gorinchem gestreden om de titel voor de Gouden IJsspatel 2023. De Gouden IJsspatel is de vakwedstrijd voor het lekkerste ijs en wordt georganiseerd door de Nederlandse vereniging ambachtelijk IJscentrum. Van de 56 ijsbereiders die in januari al mee hebben gedaan aan de voorronde, zijn er 24 door gegaan naar de finale op de ijsvakbeurs. Op zondagmorgen leverden de 24 finalisten hun basis ijs mix in. Hierna mochten zij allen life op de vakbeurs een poging doen om hier het allerbeste ambachtelijke straciatella ijs van te maken. Koen Bouwmans nam deel aan de wedstrijd namens de Bakelse ijssalon De Gebroeders. Koen kwam door de voorronden en dat leverde hem een plek in de finale op de beurs op. De 3 beste smaken werden met een beker en medaille bekroond. Koen haalde de zilveren medaille mee naar Bakel. Tevens werd de ijssalon De Gebroeders genomineerd voor IJssalon van het jaar 2023. De beoordeling hiervoor zal in de loop van het voorjaar plaatsvinden.

Foto's:


0