Duurbetaalde nostalgie

Even dachten we aan een 1-aprilgrap, maar hij kwam te vroeg: Land Rover voegt de Range Rover SV Coupé aan zijn programma toe. Tijdelijk, weliswaar, want de productie beperkt zich tot 999 stuks.

Verstoppertje spelen

Stationwagons zien er al decennia lang niet meer uit als pakezels, maar soms gaat dat erg ten koste van nuttige laadruimte. Bij de Kia Ceed Sportswagon sluit het een het ander niet uit.

Lynk of ongevaarlijk?

De Chinezen nemen er de tijd voor op de automarkt, maar ze komen. Geely, het moederbedrijf van Volvo, vuurt het merk Lynk & Co op ons af en daarbij leren we als eerste het model 02 kennen.

Afwachten maar

Hyundai spaart kosten nog moeite om zijn gamma actueel te houden. Of de Veloster en de Santa Fe voor 2019 zich in Europa en dan specifiek Nederland zullen wagen, is echter nog de vraag.

De toekomst is nabij

Het Nederlandse bedrijf PAL-V legt de laatste hand aan zijn vliegende auto, die op de Autosalon van Genève moet debuteren. Geïnteresseerden moeten er wel diep voor in de buidel tasten.

Gepolijst

De term ‘facelift’ doet eigenlijk geen recht aan de Ford EcoSport, die op ruim 2300 punten vernieuwd werd en daarmee beter aan de smaak van de Europese consument beantwoordt. Recentelijk konden we dat allemaal aan den lijve ondervinden, onderweg met een EcoSport Titanium 1.0 EcoBoost Automaat.

Tussen stier en berggeit

De eerste SUV van Lamborghini is hij niet, want die eer valt de LM002 uit de jaren tachtig te beurt, maar de Urus getuigt wel van een veel serieuzere aanpak dan zijn krankzinnige spirituele voorganger.

De experimentele fase voorbij

De grote massa had het niet eens in de gaten, maar Hyundai voerde afgelopen jaren als eerste in Europa een waterstofauto. Die rijdende proeftuin, de ix35 FCEV, vindt nu zijn opvolger in de Nexo.

Verhipstering

Wil je als volumefabrikant je groeiambities waarmaken, dan moet je vooral appelleren aan de hipsters van deze maatschappij. Die springen uit de band zonder te polariseren en daar past een auto als de Hyundai Kona uitstekend bij. Schijnbaar weet hij ook de trendvolgers te raken, want de eerste verkoopcijfers getuigen van een vliegende start.