19 januari 2023

Schoorsteenbrand Anton Coolenstraat

GEMERT – De brandweer is donderdagmiddag rond 16:35 gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een twee onder één kapwoning aan de Anton Coolenstraat. De hoogwerker van brandweer Helmond kwam voor assistentie. […]

18 januari 2023

Heemwerkgroep wil bijnamen Gemertenaren verklaren

GEMERT – In Gemert hadden vooral in de vorige eeuw veel inwoners een bijnaam. Sommigen waren er trots op, anderen verfoeiden hun bijnaam. Lang niet altijd ontstond een bijnaam als scheldwoord of door een negatieve eigenschap van een persoon. Heemkundekring De Kommanderij Gemert gaat een werkgroep oprichten om die bijnamen te verklaren.

17 januari 2023

Reünie Berglarenschool Gemert

GEMERT – Eind vorig jaar heeft in het Gemerts Nieuwsblad een eerste oproep gestaan voor een reünie van de Berglarenschool voor leerlingen geboren na 1 oktober 1978 en voor 30 september 1979. Deze eerste oproep heeft veel aanmeldingen opgeleverd, maar de organisatie is nog op zoek naar een aantal oud-klasgenoten waar ze nog geen aanmelding van heeft ontvangen.

16 januari 2023

Venhorst verslaat Erp in bekerduel

VENHORST – Het zal op 10 maart 2019 zijn geweest, dat er een zeer zware storm over het land trok en Venhorst thuis tegen Erp moest voetballen. In heel het land code oranje, behalve op De Voskuilen. Er ging in de hele wedstrijd één bal op doel en de rest vloog naar Ruud vd Ven en/of Maarten vd Bosch.

04 januari 2023

Gemert-Bakel eerste in Brabant met eigen toeristisch inspiratiepunt: ‘Met een VR-bril wandelen door het kasteel’

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel wordt de eerste Brabantse gemeente met een eigen toeristisch inspiratiepunt. De interactieve belevingsruimte komt bij de VVV-vestiging aan het Ridderplein in Gemert. Een naastliggend deel van het gemeentehuis (‘Klein SintJoris’), dat nu leegstaat, wordt toegevoegd aan de bestaande VVV. De verbouwing start in het voorjaar. In mei staat de opening gepland.

26 december 2022

Kledingcontainer in brand bij Albert Heijn Gemert

GEMERT – De brandweer van Gemert is maandagmiddag rond 14:25 gealarmeerd voor een containerbrand aan de Kapelaanstraat in Gemert. Ter plaatse bleek dat een kledingcontainer in brand stond. Bij de […]

20 december 2022

Bakel schoon voor Kerst

BAKEL – Zondag voor Kerstmis, het is ijzig koud en er waait een gure wind door Bakel, maar toch is er een aantal vrijwilligers van Schoon Gemert-Bakel dat het dorp schoon wil maken voor de Kerstdagen. Schoon wil zeggen: vrij van zwerfafval.

13 december 2022

Gewonden bij ongeval met Elsendorpse torenkraan

UTRECHT – Bij een ongeval met een torenkraan van een Elsendorps transportbedrijf zijn maandag in Utrecht twee personen gewond geraakt. Door het instorten van de kraan viel een betonplaat naar beneden. […]

09 december 2022

Spannende en leerzame Supermarktsafari

GEMERT-BAKEL – In het kader van het Preventieakkoord ‘Goed Bezig Gemert-Bakel’, zijn er afgelopen maanden een tweetal Supermarktsafari’s gehouden in Gemert-Bakel. Dit alles gebeurde in samenwerking met de diëtisten van de Zorgboog, het jongerenwerk van de gemeente en GGD Brabant-Zuidoost.