19 juli 2021

Acht ton in de plus met zorgkosten

GEMERT-BAKEL – Door de manier van werken weet Gemert-Bakel niet alleen goede zorg te bieden aan mensen die het nodig hebben, maar ook de kosten steeds beter te beheersen en te voorspellen, open-einde regelingen daargelaten. Dat zorgde er voor dat het Sociaal Domein in 2020 geld overhield.

12 februari 2021

Vijf vragen aan de gemeente over het strooibeleid in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – In deze strenge vorstperiode ligt er veel sneeuw en ijs op de weg. Om de wegen begaanbaar te houden moet er gestrooid worden. Maar hoe gaat dat in zijn werk en gaat het wel goed genoeg? Vijf vragen aan de gemeente over het strooibeleid in Gemert-Bakel.   1.Waar wordt in opdracht van de […]

13 januari 2021

Het nieuwe jaar

Namens de fractie CDA Gemert-Bakel wens ik u allen nog een zeer goed 2021 toe! Dat het een jaar mag worden waar wij samen weer terug gaan naar het oude normaal en het nieuwe normaal achter ons kunnen laten. Op 1 januari 2020 had niemand kunnen voorspellen wat voor een vreemd jaar het zou geworden. […]

12 januari 2021

Fractie Vogels

GEMERT-BAKEL – In het GN van 18 december 2020 is de vergunning voor het vernieuwen van de stallen en de uitbreiding van de veestapel aan de Rooije-Hoefsedijk gepubliceerd. De inwoners die een zienswijze hadden ingediend hebben inmiddels bericht ontvangen dat hun zienswijze niet heeft geleid tot een aanpassing of weigering van de vergunning. De gemeenteraad […]

09 november 2019

Eendracht-foyer in het nieuw

GEMERT – Andere, kleurrijke meubels, een moderne uitstraling, een nieuwe bar, vier soorten speciaalbier op tap, sfeerrijke ledlampen, een warme paarse gloed bij de entree. De foyer van De Eendracht is opgewaardeerd, en daar heeft iedereen baat bij.

22 oktober 2019

Discoskate Boekel

BOEKEL – Op het St. Agathaplein vindt op vrijdag 25 oktober weer een Discoskate plaats. Een weekje later, op vrijdag 1 november, is het weer tijd voor de jaarlijkse Halloween discoskate. Heksen, spoken, trollen kunnen van 19.00 tot 21.00 uur rollen en zwieren op het plein. Verkleden mag, maar is niet verplicht. Het koekie en […]

18 oktober 2019

Programmeren voor echte codekrakers

GEMERT-BAKEL/LAARBEEK – Kinderen die van onderzoeken en ontdekken houden, van games ontwerpen of aansturen, van robots laten rijden door zelf een route te programmeren. Voor hen zijn de vier workshops ‘Programmeren’ in het TechLab van Bibliotheek De Lage Beemden bedoeld.

27 september 2019

Nieuwe uitbreiding van het zuiden van Bakel met ca. 100 woningen

BAKEL – Op 28 september kunne belangstellenden terecht bij de verkoopmanifestatie van Hooghland, de nieuwe uitbreiding van Bakel. Hooghland wordt een prachtige nieuwe wijk in het zuiden van het dorp Bakel met ongeveer 100 nieuwbouwwoningen.

17 september 2019

Feest voor mensen met beperking

MILHEEZE – In Milheeze wordt voor de vijftiende keer het Millus Muziek Matinee georganiseerd. Op zaterdag 28 september worden mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en hun begeleiders in de gelegenheid gesteld om te genieten van een heerlijke dag.

13 september 2019

Kriskras door Gemert met Johan van de Laar

GEMERT – Vorig jaar verzorgde Johan van de Laar voor de lokale omroep “Een rondje Gemert”. Hij nam de kijker mee naar prachtige en onvermoede stukjes buitengebied. Nu is het dorp zelf aan de beurt.