Afbeelding
Fatima van Kollenburg-Chenti

Project Delta Rhine Corridor van start

Gemeente

GEMERT - De Delta Rhine Corridor is een verzameling van initiatieven om gelijktijdig meerdere ondergrondse buisleidingen en gelijkstroomverbindingen aan te leggen. De Delta Rhine Corridor komt ook door Gemert. Wil je daar meer over weten? Bezoek een inloopavond of kijk de online talkshow. 

De Delta Rhine Corridor gaat om de aanleg van zes buisleidingen voor het transport van waterstof, aardgas, ammoniak, lpg, propeen en meerdere ondergrondse gelijkstroom-verbindingen. Het traject loopt van Rotterdam via Moerdijk naar Chemelot in Geleen en naar de Duitse grens. 

Online of inloopavond

Vanaf 2 juni is de online talkshow over de Delta Rhine Corridor te bekijken op www.rvo.nl/d-r-c-online-talkshow. Daarnaast zijn er in Brabant vier inloopavonden. Er is geen centrale presentatie dus aanmelden is niet nodig. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur op:

  • Woensdag 14 juni 2023 - Fletcher Hotel De Korenbeurs in Made
  • Maandag 19 juni 2023 - Hotel De Borgh in Zevenbergen
  • Dinsdag 20 juni 2023 - De Dorpshuizen in Beek en Donk
  • Donderdag 22 juni 2023 - ‘t Plein in Udenhout

Ook in Zuid-Holland en Limburg zijn informatieavonden.

Reageren op de plannen

Op vrijdag 26 mei is de verkenningsfase van de Delta Rhine Corridor gestart met de publicatie van het Voornemen en het voorstel voor participatie. Reageren kan tot en met donderdag 6 juli. Dat kan via www.rvo.nl/d-r-c.

Waarom de Delta Rhine Corridor?

De Delta Rhine Corridor kan bijdragen aan een oplossing voor toekomstige uitdagingen. Denk aan het klimaat, energie en de economische waarde van industrie waar, bijvoorbeeld, hernieuwbare energie, duurzaamheid en leveringszekerheid belangrijk zijn. Maar ook het vervoer van gevaarlijke stoffen, waar ondergrondse buisleidingen een goed alternatief zijn voor vervoer over land of water. 

Lees ook