Afbeelding

Kunnen we u even spreken?

Gemeente

Zondag 10 september a.s. is Sociaal Gemert-Bakel weer te vinden op Gimmert Mert. Wij proberen hier jaarlijks te staan omdat we direct contact met de inwoners van Gemert-Bakel erg belangrijk vinden. 

Vooral om te horen hoe u denkt over het reilen en zeilen in dat specifieke deel van onze gemeente waar u woont. Onze ervaring is dat er in de kernen soms anders gedacht en ervaren wordt dan men in het gemeentehuis denkt. 

Hoe denkt u bijvoorbeeld over de woningbouw en de bijbehorende groennorm en parkeernorm? Of over de toegang tot de zorg en de afhandeling van gemeentelijke zaken? Wordt er voldoende meegedacht met de burgers? Is er voldoende transparantie binnen de politiek in Gemert-Bakel? Is er genoeg aandacht voor de mensen met een smalle beurs, voor ouderen en voor degenen die door allerlei oorzaken buiten de boot (dreigen te) vallen of klem zitten. En wat vindt u van het ontstellende gebrek aan aandacht voor (de gevolgen van) de klimaatverandering, wat ook aan onze gemeente niet voorbij zal gaan? 

Allemaal zaken waar u als inwoner iets van kunt en vaak ook zult vinden.  Als oppositiepartij hebben wij over al deze zaken natuurlijk ook een mening waarover we graag met u van gedachten willen wisselen. 

Hoe gaan we verder om met het buitengebied? Hameren we genoeg op het belang van groen binnen en buiten de bebouwde kommen? Of over de kasteelplannen, die nu weer actueel zijn omdat men in de ommuurde tuin wil gaan bouwen. Weet u nog dat er destijds een menselijke ketting rond de muur is gespannen om bebouwing een halt toe te roepen? 

Dan de bouw van twee scholen; met name een nieuw Macropediuscollege. Dit zou moeten verrijzen op de sportvelden nabij de Samenstroom, een plan dat heel veel geld gaat kosten. Wat vindt u daarvan? Dan is er ook nog de MFA (Multi Functionele Accommodatie) in Bakel. Wat blijft er over van het originele plan ? Ook hier de vraag wat uw mening hierover is.. 

We noemen hier zo maar enkele zaken waar we graag met u over willen praten . Uw mening en opmerkingen zijn belangrijk voor het werk waar we als politieke partij voor staan.  Wij verwelkomen u graag bij onze kraam op Gimmert Mert op 10 september. Hopelijk kunnen wij met velen van u van gedachten wisselen.

Fractie Sociaal Gemert-Bakel
email: info@sociaal-gb.nl
tel.06.25327219

Lees ook