Afbeelding

GroenLinks en PvdA samen op campagne in Gemert-Bakel

Gemeente

GEMERT-BAKEL - Op 22 november mogen we weer naar de stembus. En met de verkiezingen in het vooruitzicht doen GroenLinks en Partij van de Arbeid in Gemert-Bakel iets bijzonders. We voeren voor het eerst samen campagne.

Zo gingen we afgelopen zaterdag na een kopje koffie op het Ridderplein, langs de deuren om in gesprek te gaan met de inwoners van Gemert. Op de stoep ontstonden mooie gesprekken. Over eerlijk delen; over betaalbare woningen; voldoende openbaar vervoer en megastallen. Lokale onderwerpen waar de landelijke politiek invloed op heeft. En PvdA-GroenLinks heeft haar plannen klaar: We herstellen het fundament van onze samenleving én bouwen aan een duurzame toekomst.

Zo vinden we dat je als inwoner van Gemert-Bakel rond moet kunnen komen van je inkomen. Daarom kiezen we voor het verhogen van het minimumloon en het verlagen van de loonbelasting. En we vinden dat een betaalbaar huis ook in deze gemeente een recht is voor jong en oud. Daarom willen we meer sociale huur en versimpeling van regels om meer huizen te kunnen bouwen. En als we de klimaatproblemen niet eerlijk aanpakken, dan komen we helemaal niet vooruit. Daarom willen we investeren in schone energie, in het verduurzamen van bedrijven en het isoleren van huizen in Gemert-Bakel.

Het is fijn als blijkt dat mensen enthousiast zijn over onze plannen. Maar natuurlijk troffen we ook mensen die minder groen of rood denken. Dan is het in ieder geval fijn dat we mensen eraan hebben herinnerd dat zij 22 november hun mening kunnen laten horen. En misschien komen we u wel tegen. Want voor de verkiezingen gaan we vaker op campagne om te horen wat u belangrijk vindt.

GroenLinks Laarbeek Gemert-Bakel & PvdA Gemert-Bakel

Lees ook