20 november 2021

Het Dorp van Sinterklaas 2021 in beeld

GEMERT – Het Dorp van Sinterklaas is ook dit jaar een kinderfeest. Sint en zijn Pieten zijn dit weekend druk in de weer in het Boerenbondsmuseum. (Foto’s: Danny van Schijndel).

17 november 2021

Bezoek Beatrix ‘kroon op werk’ vrijwilligers Boerenbondsmuseum Gemert

GEMERT – Koninklijk bezoek is uitzonderlijk. Dat Beatrix der Nederlanden vorige week voor de tweede keer te gast was in het Boerenbondsmuseum, is voor de Gemertse vrijwilligersorganisatie bijzonder eervol. Als beschermvrouwe van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) was de 83-jarige prinses prominent aanwezig bij de viering van het 125-jarige bestaan van van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB).

14 november 2021

Sint en Pieten aangekomen in Gemert

GEMERT – Sint en Pieten trokken op zondagmiddag 14 november vanaf 13.30 uur door het centrum van Gemert. De 75e editie van de Gemertse Sinterklaasintocht werd, ondanks het door coronabeperkingen aangepaste programma, druk bezocht.  ‘s Ochtend reden er al diverse pietenauto’s en -motoren door het dorp om pepernoten uit te delen. Om 13.30 uur kwam […]

10 november 2021

Prinses Beatrix bezocht het Boerenbonds- museum in Gemert

GEMERT – Prinses Beatrix bezocht vandaag het Boerenbondsmuseum in Gemert. De voormalig vorstin was eregast bij de viering van het 125-jarig jubileum van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB). Hare Koninklijke Hoogheid sprak in het geboortehuis van NCB-oprichter Gerlachus van den Elsen met enkele boerenfamilies en onthulde een herdenkingsboom. (Later meer). Foto: Voorzitter vn het Boerenbondsmuseum […]

27 september 2021

Najaarskermis Gemert 2021

GEMERT – De najaarsjaarkermis in Gemert vomnd ook dit jaar op evenementenerrein De Schabbert plaats. Gemerts Nieuwsblad nam een kijkje.

22 september 2021

Reconstructie draagt bij aan duurzamere waterhuishouding

GEMERT-BAKEL – Na een stevige reconstructie draagt de Snelleloop ten noordoosten van De Mortel in verbeterde mate bij aan een duurzame waterhuishouding. Tegelijkertijd werd een ecologische verbindingszone gecreëerd en kreeg ook de cultuurhistorie een prominente plek in het gebied, dankzij het herstel van een eeuwenoude landweer.

09 september 2021

Foto’s Bakel Kermis 2021

BAKEL – Een zonnige Bakel Kermis dit jaar. De attracties stonden ook dit jaar in de Groene Long. De lokale horeca pakte in het centrum uit met veel live-muziek.

03 september 2021

Kermis bij KinderVakantieWeek Gemert (1)

GEMERT – KinderVakantieweek (KVW)Gemert is altijd al een feest voor kinderen, vrijwilligers en ouders. Dit jaar nog een beetje meer omdat KVW voor de 55e keer georganiseerd wordt en na een noodgewongen coronapauze dit jaar wel kan doorgaan. Om dat te vieren mocht iedereen zich donderdag uitleven op de grote KVW-kermis. Die was speciaal voor […]