25 mei 2022

Inzegening Mariakeske Boerenbondsmuseum (foto’s)

GEMERT – Onder het oog van een flink aantal toeschouwers is afgelopen zondag het nieuwe Mariakeske op het terrein van het Boerenbondsmuseum officieel gezegend. Deze traditionele gebeurtenis werd vooraf gegaan door een miniprocessie vanaf het hoofdgebouw van het museum met onder andere het Onze Lieve Vrouwe Broederschap. Het Mariakeske op het terrein van het Boerenbondsmuseum […]

14 mei 2022

Gemert vijfde bij regionale brandweerwedstrijd Mierlo (foto’s)

MIERLO – Team Gemert nam zaterdag deel aan een regionale brandweerwedstrijd in Mierlo. De ploeg eindigde als vijfde. Hapert kwam als beste voor de dag.Tijdens de wedstrijd. stond het volgende fictieve scenario centraal. Bij de veiling in Mierlo is er voor op het terrein een tractor op een auto gereden. Daar houdt de brandweer van […]

05 mei 2022

Dodenherdenking Gemert-Bakel in beeld

GEMERT – Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in Gemert-Bakel is stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogen en conflicten. Bij het gemeentelijke herdenkingsmonument de Vredesmaagd werden kransen gelegd en twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers.  Ook was er een plechtige bijeenkomst in de Sint Janskerk. Jo van Es (RJ Foto Video) maakte deze indrukwekkende […]

02 mei 2022

Foto’s Koningsdag 2022 Gemert

GEMERT – Gemert kleurde oranje tijdens Koningsdag 2022 in Gemert. Jo van Es (RJ Foto Video) maakte deze fraaie fotoreportage.  

27 april 2022

Foto’s Kings Night Gemert

GEMERT – Koningsnacht was een feest in Gemert. Danny van Schijndel maakte foto’s van de drukbezochte King’s Night in Mambo’s.

26 april 2022

Historische Optocht Gemert 2022 in beeld (foto’s)

GEMERT –  Jo van Es, gewaardeerd fotograaf voor Gemerts Nieuwsblad, Omroep Centraal TV en het Boerenbondsmuseum, maakte deze schilderachtige fotoreportage van de Historische Optocht 2022 in Gemert. (Klik op de afbeelding als je de hele foto wilt zien).

26 april 2022

Ouderwets druk bij Historische Optocht Gemert

GEMERT – Het was ouderwets druk bij de Historische Optocht in Gemert. Een bonte stoet aan boeren, burgers en buitenlui trok zondagmiddag door de centrumstraten. Duizenden bezoekers genoten van het gratis schouwspel, dat door het Boerenbondsmuseum aangeboden werd. De beelden werden rechtstreeks uitgezonden op YouTube door Omroep Centraal TV, met commentaar van anchorman Arno Maas. […]

24 april 2022

Gemert tweede bij brandweerwedstrijden Bakel

GEMERT – De ploeg van Gemert is zaterdag 23 april tweede geworden bij brandweerwedstrijden in Bakel. Oirschot was deze keer de beste van de deelnemende teams uit de veiligheidsregio Brabant Zuidoost.  (Foto’s: 112nieuwsonline.nl)

02 april 2022

Foto’s Foute Party Qmusic 2022 Gemert

  GEMERT – Zanger Kafke, Jody Bernal en Jan Biggel waren enkele van de feestartiesten die optraden tijdens de Foute Party van Qmusic op 1 april in Time Out /NXT Events.  Danny van Schijndel maakte deze fotoreportage.

16 maart 2022

Gemert-Bakel kiest een nieuwe gemeenteraad (foto’s)

GEMERT-BAKEL – Alle vijftien stembureaus in Gemert-Bakel zijn vandaag open. Maandag en dinsdag zijn er al ongeveer 1400 stemmen uitgebracht bij de twee eerder geopende stembureaus in het gemeentehuis en het Parochiehuis. Gemerts Nieuwsblad maakte vanochtend een fotorondje langs een aantal stembureaus in Gemert, Bakel, Milheeze, Handel, De Mortel, De Rips en Elsendorp.