Knoopjes

Vrouwlief en ik bekijken een vakantiefoto uit 1985. De foto doet me denken aan bergwandelingen, aan storm op een camping. Aan verrassende ontmoetingen. Haar ook. Dat is zo mooi aan een leven lang samen zijn. Dat je geheugens met elkaar vergroeien. Dat ze samensmelten. Dat iemand op een feestje een verhaal vertelt en dat één […]

Stoere Papa haalt prijs op

GEMERT – Stoere Papa Ed heeft zijn prijs opgehaald. Als winnaar van de Vaderdagactie in het Gemerts Nieuwsblad heeft hij een multitool gewoonnen. Guido Graat (Enorm Graat) overhandigde het handige stukje gereedschap aan Ed en zijn gezin. De papa van Kees en partner van Sofie kan nu aan de slag met het inrichten van de […]

Single Memories: Simon van Wetten

GEMERT – Simon van Wetten is geboren en opgegroeid in onze hoofdstad, maar in hart en nieren een echte ‘Gimmertenaar’. Zijn onvolprezen schrijverstalent wordt gekoesterd, zo ook de columns in dit weekblad. Als geschiedschrijver van de hele regio is hij onmisbaar bij het Gemerts Heem. Dit alles heeft een gedegen muzikale basis, en die begon al vroeg, getuige de foto. Al in z’n eerste levensjaar was Simon op weg naar de jukebox!

Koersen voor Kitty

BOEKEL – Leven is voor Kitty Reijbroek een gevecht om te overleven. De 33-jarige inwoonster van Boekel heeft Neurofibromatose type 2 (NF2). Deze progressieve hersenaandoening is nog niet te genezen. Stichting Kitty zet zich in voor onderzoek naar deze zeldzame ziekte. Om NF2 op de kaart te zetten fietsen broer John en zijn kompaan Enrico van den Tillaart in veertien dagen naar Gibraltar. Tijdens de uitzwaaitocht op 30 juni aanstaande kun je zelf 50, 100 of 150 kilometer meefietsen. Daarmee steun je Stichting Kitty.

Vastenactie Gemert-Bakel goed afgesloten

GEMERT-BAKEL – Op dinsdagavond19 juni werd in De Sprank in De Mortel het Vastenproject van de parochie afgesloten. Speciale gast was Britt van Berkel van de Stichting Britt Helpt. De vastenaktie van de parochie had als doel haar stichting financieel te ondersteunen bij haar projecten in Zuid-Afrika.

‘Verdubbeling N279 enige weg naar betere bereikbaarheid Gemert-Bakel’

GEMERT-BAKEL – Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) blijft zich sterk maken voor een verdubbeling van de N279 tussen Veghel en Asten. Volgens voorzitter Martin Jacobs is dat de enige weg naar een betere ontsluiting van Gemert-Bakel. “Verbetert de bereikbaarheid niet, dan lopen lokale leefbaarheid en werkgelegenheid ernstig gevaar.” Jacobs doet daarom een dringend beroep op inwoners en ondernemers om een inspraakreactie te geven op het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) N279. Dat kan tot en met 9 juli op www.brabant.nl/ontwerpipn279VeghelAsten.

Hek opengeknipt in Gemert: politie vangt hertjes

GEMERT – Vandalen hebben deze week een hek om een hertenweide in Gemert opengeknipt. Twee hertjes ontsnapten daardoor uit de weide bij de Dribbelei. Na een oproep op Instagram van een politieagent werd donderdagavond rond 18:00 uur een hertje teruggevonden in de bosjes bij de visvijver. Een oplettende volger zag rond 21.00 uur s’avonds tijdens […]

Gein op ‘t plein

MILHEEZE – Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van haar slagwerkgroep houdt fanfare St. Cecilia op zondag 8 juli Gein op ’t plein. Dit evenement vindt plaats op het kerkplein in Milheeze en staat geheel in het teken van de jeugd.

Twee ‘Gemertse’ goede doelen steunen elkaar

GEMERT – Gimmert goes Alpe d’HuZes meets Josephat Torner Foundation Europe. Op maandagavond 4 juni 2018 verzamelden alle Nederlandse Kilimanjaro-beklimmers zich in Culemborg voor een inspirerende informatieavond en nadere kennismaking met elkaar. Als voorzitter van de Josephat Torner Foundation Europe en initiatiefnemer van de JTXperience 2018 hield Pieter Staadegaard uit Gemert juist zijn presentatie voor de groep toen er een bijzonder filmpje via Whatsapp op zijn telefoon binnenkwam.