Selamat siang

Selamat siang, ofwel goede middag. Een paar weken geleden overleed een oom van mij. Verdrietig uiteraard. Maar op zijn overlijdensadvertentie, en dat wist ik natuurlijk wel, stond als zijn geboorteplaats Bandung genoteerd. Mijn oom, die als kleine peuter al naar Nederland kwam, had geen echte herinneringen aan Indië. Maar het aantal mensen dat geboren is […]

Zorg(en)

Mijn moeder ging net op tijd dood. Klinkt misschien heel raar , maar ik zeg het best vaak. Ze zat zeven jaar in een verzorgingshuis en kon gewoon haar sigaretje roken in de ontmoetingsruimte. Ondenkbaar nu. Lieve mensen die voor haar zorgden maar ook toen liep ik regelmatig tegen een dikke muur van de zorg […]

‘Het onderwijs is nooit af’

GEMERT – “De school die ik voor ogen had, staat er nu.” Gerard van der Bruggen (62) stopt met een goed gevoel als directeur van openbare basisschool ’t Einder in Gemert. Zijn afscheidsreceptie vindt op donderdag 5 juli tussen 15.00 en 16.30 uur plaats in de aula van ’t Einder. Collega’s, leerlingen, ouders van toen en nu en andere mensen die met Van der Bruggen gewerkt hebben, zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Veel zwerfaval in de gemeente

DE RIPS – Sinds februari verzamelt Bets Gelden met haar man het straatafval in De Rips (niet veel) en alle uitvalswegen. “Het is schrikbarend hoeveel dat is”, vertelt de inwoonster uit de Rips. Bijgaande foto toont de negende en tiende zak die het echtpaar afleverde. Het meeste afval bestaat uit blikjes en flesjes, maar ze […]

Jarig Zebra trakteert Gemert op gratis festival

GEMERT – Zebra trakteert Gemert op een gratis festival. Daarmee wordt het 30-jarige bestaan van het muziekfestijn gevierd. Back to the Future is het thema van de jubileumeditie. Verleden, heden en toekomst komen op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus samen.

Wie wandelt mee met Ambrosius van Virmundt?

GEMERT – Te midden van een groep dorpsgenoten en ordegenoten trekt Ambrosius van Virmundt door de straten van Bergen op Zoom. De commandeur van de Duitse Orde in Gemert is op weg naar ’s Gravenhage. Daar zal hij het Soevereiniteitsakkoord tussen de Staten Generaal en de Duitse Orde tekenen, waarin erkend wordt dat Gemert tot het einde der tijden een Vrije Heerlijkheid zal zijn met een eigen superioriteit en soevereiniteit.

Teaser Fun Run Gemert 2018 online: kaartverkoop gestart

GEMERT – De Aftermovie van Fun Run Gemert staat online op www.gemertsnieuwsblad.nl. Daarmee is ook de Early Bird Actie voor de Team Challenge van start gegaan. Teams die zich nu inschrijven, krijgen naast de deelname aan de Challenge (met leuke goodie) per persoon tijdelijk niet één, maar twee tickets tot de Afterparty gratis. Zodat je ’s avonds met nog meer vrienden, familieleden of supporters de prestatie kunt vieren.

Kermis De Mortel

DE MORTEL – De Mortel kermis gaat dit weekend van start. Vier dagen lang staan diverse attracties in het dorpshart bij de Sprank opgesteld, en een loterij voor de kleinere onder ons.

Win zondagkaarten voor WiSH Outdoor 2018

REGIO – Wil je gratis naar WiSH Outdoor The Netherlands? Wij geven 3 x 2 zondagtickets weg voor het festival in Laarbeek. Wil je kans maken op twee tickets, stuur dan voor donderdagochtend 21 juni aanstaande 09.00 uur het antwoord op de volgende vraag door naar lezersactie@gemertsnieuwsblad.nl. : ‘Op welke locatie sluit Kensington de huidige […]

Buitenspeeldag omgetoverd tot speelfestival

GEMERT – Het bestuur van Buurtvereniging Ripsoever en Speeltuinvereniging ’t Zonnehoekje kijken met trots terug op een fantastische Buitenspeeldag. Op woensdag 13 juni waren de speeltuin en een gedeelte van Doctor Douvenstraat omgetoverd tot een heus speelfestival.