23 mei 2022

Wolkbreuk in De Mortel

DE MORTEL – Ook in De Mortel was er sprake van een wolkbreuk maandagavond. Straten kwamen blank te staan, zoals de Oude Molenweg (Foto: Casper Kalb).

23 mei 2022

Straten Gemert blank na wolkbreuk

GEMERT – Verschillende straten in Gemert zijn maandagavond blank komen te staan. Dat gebeurde na een wolkbreuk. In onder andere de Burgemeester de Bekkerlaan, de Town Major Drakestraat, de Doctor Douvenstraat en op de Scheiweg moest het verkeer enige tijd stapvoets rijden vanwege de vele en diepe plassen.

23 mei 2022

Lintjes voor Henk Timmer en Toon Hussaarts

ELSENDORP/VREDEPEEL – Henk Timmer uit Elsendorp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Woensdag werden hij en zijn oud-collega Toon Hussaarts uit Helmond verrast door burgmeester Michiel van Veen, die met een Koninklijke boodschap was afgereisd naar de Luitenant-generaal Bestkazerne.

23 mei 2022

Roofvogelshow tijdens Hemelvaart in Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het is inmiddels een traditie geworden dat op Hemelvaartsdag de valkenier in het Gemertse Boerenbondsmuseum in actie komt. Hij brengt diverse roofvogels en uilen mee die bezokers van dicht bij kunnen bekijken en volop aan het werk kunnen zien. Er zijn die middag diverse demonstraties.

21 mei 2022

Stuurman: Tot je een ons weegt

Het kan niet missen als je de kopregel leest: deze column gaat over levertijden, een fenomeen dat intussen de gehele autobranche bezighoudt. Een jaar of twee geleden begon het met chiptekorten, nu ligt de fabricage van kabelbomen in Oekraïne stil en geluiden over tekorten aan diverse grondstoffen sijpelen ook al door. De problemen stapelen zich […]

21 mei 2022

Handelse loopt Elfstedentocht voor kankerbestrijding

HANDEL – In november liep ze de afstand van de Elfstedentocht op de loopband. “Maar de opbrengst viel me een beetje tegen”, vertelt de 54-jarige Natascha Smeekens uit Handel. Daarom gaat ze op herhaling, maar nu in het echt. Van 24 tot en met 28 mei loopt ze de 207 kilometer lange Elfstedentocht in Friesland. Daarmee wil ze geld inzamelen voor drie stichtingen die rondom kanker actief zijn.

21 mei 2022

Peelverhalen: Een barre reis naar het Oosten

BOEKEL – Antoon Peters uit Boekel was als knecht werkzaam bij de zusters in Wanroy. Op 10 mei 1940 fietste Antoon naar de wei waar de twee koeien van het klooster graasden. Tijdens het melken hoorde hij meerdere harde knallen. Alle bomen aan een landweg, die dicht bij de wei stonden, lagen versperd op de weg. Het bleek dat die bomen met draad en springstof waren verbonden.

20 mei 2022

Dementie en gezond leven

Wereldwijd waren er in 2019 ongeveer 57 miljoen mensen met dementie en men verwacht dat dit blijft stijgen. Momenteel zijn er in Nederland 290.000 mensen met dementie; dat zullen er 630.000 zijn in 2050. Elk uur komen er in Nederland 5 mensen met dementie bij. Een op de drie vrouwen en een op de zeven […]

20 mei 2022

Transitievisie Warmte Gemert-Bakel vastgesteld

GEMERT-BAKEL – In de Transitievisie Warmte wordt het gebruik van biogas overwogen als alternatief voor aardgas. Eer dat gebeurt wil de gemeenteraad van Gemert-Bakel betrokken worden bij het opstellen van de onderzoeksvragen voor een onderzoek naar de effecten van biovergisters. Sociaal Gemert-Bakel vindt biogas op voorhand al geen goed idee. De Dorpspartij ziet dat veel minder somber. Het CDA leek voor, maar stemt tegen dat onderzoek.