Afbeelding

Ripspark Gemert: 70 sociale huurwoningen in en om Gerarduskerk

Nieuws
GEMERT - De gemeente Gemert-Bakel en Goed Wonen Gemert zijn het eens over hoe Plan Ripspark eruit komt te zien. In en om de Gerarduskerk komen 70 sociale huurwoningen.
De Gemert-Bakelse woningcorporatie verwacht eind 2023 te starten met de transformatie van de Gerardus Majella kerk. De transformatie is een onderdeel van de herinrichting en herontwikkeling van een groter plangebied met de naam Het Ripspark. Dit plangebied omvat de herbestemming van de kerk aan de burgemeester Rietmanstraat en herbouw van de bestaande sociale huurwoningen aan de Drossard de la Courtstraat. Het college van Gemert-Bakel heeft op 31 januari 2023 ingestemd met de architectonische vormgeving van dit plan.
 In Het Ripspark worden 50 appartementen in de Gerarduskerk en 20 appartementen aan de Drossard de la Courtstraat gerealiseerd. Het zijn appartementen voor één- (of twee) persoonshuishoudens. Als alles volgens plan verloopt kan Goed Wonen eind 2023 starten. Er worden dan 70 sociale huurwoningen gerealiseerd.
Dromenlab
“Als woningbouwcorporatie is het aanbieden van sociale huurwoningen onze primaire taak”, laat directeur Hans Vedder in een gemeentelijk persbericht optekenen. “Met Het Ripspark realiseren we een goede mix tussen Wonen en Ontmoeten. Helemaal in het begin van het project hebben we een Dromenlab georganiseerd. Tijdens dit Dromenlab hebben inwoners van Gemert-Bakel meegedacht over over de toekomst van de Gerarduskerk en het plein. Daaruit kwam naar voren dat er vooral waarde wordt gehecht aan de functie van ontmoeten en samenkomen. En de wens om de kerk en omgeving om te toveren tot Wonen in het park. Dit hebben wij meegenomen in onze plannen voor Het Ripspark. Zo komt er bijvoorbeeld een gezamenlijke ontmoetingsruimte welke de bewoners zelf gaan beheren en zullen er wasruimten zijn.”
Kerk
“Met respect voor het verleden en de typische kerkelijke elementen, bouwen we in de kerk een woongebouw. Aan de Drossard de la Courtstraat worden twee kleinere woongebouwen in dezelfde stijl gerealiseerd.” De aanvraag tot wijziging bestemmingsplan voor Het Ripspark, wordt begin februari door Goed Wonen bij de gemeente ingediend.
 

 
 
 
 
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees ook