Afbeelding

Alleskunner

Nieuws

Ik had eerder al eens meegedaan aan een Kneiterbingo. Een leuk spelletje, waarin je liedjes moet herkennen en op een bingokaart moet plaatsen. Nu heb ik meegedaan aan de Alleskunner. Een spel dat klaarblijkelijk bekend is van televisie, maar in De Rips een volledig eigen format kent. Het is de laatste toevoeging aan de ontwikkeling van de dorpskermis, die steeds wat gezelliger wordt. Het kermisseizoen is weer begonnen en elk dorp is samen met het organiserende comité drukdoende om een format te bedenken wat past bij de huidige tijd. 

Spelletjes, ontmoeting en gezelligheid gaan nu steeds vaker samen met de traditionele kermis. De gemeenteraad heeft vrijwel unaniem aangegeven dat de kermissen in de centra moeten plaatsvinden. Dus ook in Bakel zal na twee jaar Groene Long het spektakel weer een plek vinden op het Sint Wilbertsplein. Prima om dat zo samen op te pakken en er een mooi festijn van te maken. Wie op het gemeentehuis langskomt, ziet bij de huidige expositie over de geschiedenis van het carnavalsfeest in De Rips ook dat veel onderhevig is aan verandering. Niets mis mee, zolang het maar aantrekkelijk blijft voor een grote groep mensen. 

U heeft in de krant kunnen lezen dat ook komend weekend het toneelstuk, met de naam Eldorado, nog drie keer wordt opgevoerd. Een toneelstuk dat gaat over ondermijning en de problemen die kunnen ontstaan wanneer in zee wordt gegaan met dubieuze criminelen op zoek naar een schuur of locatie om, bijvoorbeeld, drugs te produceren. Ik ben zelf al naar het toneelstuk geweest en het is de moeite waard. Mooi geacteerd, maar bovenal draagt het bij aan nog meer bewustzijn. Het aantal hennep- en drugspanden dat we samen met u en de politie vinden, is gedaald in onze gemeente. Lastig om een conclusie te trekken: komt dat nu omdat wij ze effectief opsporen? Of omdat de criminelen ons te slim af zijn? U mag het zeggen, maar blijf vooral melden. Bewustwording van de risico’s en een grotere pakkans met daarbij zerotolerancebeleid spelen vast een rol.

Kom ik nog even terug op het spel de Alleskunner. Ik was het graag geworden, maar alles kunnen? Nee, dat zat er voor mij niet in. Die eer was weggelegd voor een echte Ripsenaar.

Burgemeester Michiel van Veen

Lees ook