Judith Lucassen
Judith Lucassen

Bakelse Judith Lucassen schrijft kinderboek Het Monsterbos

Nieuws

BAKEL - De Bakelse Judith Lucassen heeft een kinderboek geschreven. Judiths jongste dochter bracht haar mama op het idee voor ‘Het Monsterbos - Grote zus en kleine zus op avontuur’   Ze was bang om naar bed te gaan, met name voor de monsters die zich hier konden bevinden. Nu leest haar moeder de spannende monsterverhalen regelmatig voor. In plaats van bang te zijn, lacht ze nu om de leuke monsters met de grappige namen, de avonturen en de illustraties. 

Het avontuurlijke kinderboek wordt komende vrijdag 15 september door Uitgeverij Boekscout uitgebracht.

Kleine zus is bang voor monsters en nu zit er net eentje op haar kamer! Maar is dit monster wel eng? Of is hij eigenlijk heel grappig? Grote zus en kleine zus gaan samen met het monster op avontuur in het monsterbos. Tijdens hun avontuur ontmoeten ze allerlei verschillende wezens en monsters en ontdekken ze hoe mooi het monsterbos is.

Judith Lucassen is communicatieadviseur bij Onderwijsgroep Oost-Brabant, waartoe ook het Commanderij Colege behoort. In haar vrije tijd tekent ze veel. Geïnspireerd door haar twee dochters ontstonden de tekeningen van grote zus en kleine zus. Pas veel later kwam het idee om er een boek van te maken met eigen verhalen en tekeningen. Met de fantasierijke verhalen hoopt ze een lach op het gezicht van kinderen (en ouders) te kunnen toveren. Want ondanks hun uiterlijk, hoeven monsters niet altijd eng te zijn. Het gaat erom dat je ze leert kennen.

Lees ook