Afbeelding

Leuker kunnen we het niet maken

Nieuws

Terwijl ik deze column schrijf ben ik nog lekker aan het genieten van mijn laatste week vakantie, gewoon wat om en rond mijn huis, lekker op mijn gemakje en het lijstje van dingen die ik nog moet regelen eens afwerken. Zo ook een ‘conflictje’ met de belastingdienst. 

Ik heb eigenlijk nooit gebruik gemaakt van enige toeslag of subsidie op een basisbeurs na en ik ben er ook een beetje huiverig voor, maar eigenlijk heb ik net als alle Nederlanders toch ook recht op zorgtoeslag. 

De stoute schoen maar eens aangetrokken en zorgtoeslag aangevraagd, na eerst mijn hele doopzeel te hebben gelicht kreeg ik bericht dat ik recht had op zorgtoeslag, toen weer niet, uiteindelijk toch wel en dan vervolgens het verzoek om alles weer terug te betalen wat u heeft gehad, want u had toch geen recht op zorgtoeslag. 

Help, hier was ik dus al bang voor. Na ettelijke telefoontjes waarin je uren in de wacht staat en van het kastje naar de muur wordt gestuurd heb ik de moed opgegeven. Ik heb het gewoon op zijn beloop gelaten en het leuke van de belastingdienst is als je iets moet ontvangen kan er niks maar als je moet betalen zijn ze er als de kippen bij. 

Ik merk aan mezelf dat ik behoorlijk aan het rammen ben op de toetsen van mijn toetsenbord tijdens het schrijven van deze column, maar dat terzijde. 

Inderdaad het duurt niet lang of de eerste dreigbrief valt op de mat, toch maar weer eens een telefoontje plegen, geen onderhandeling mogelijk ik moet echt betalen, wel wees deze mevrouw (ik denk een stagiaire of een belastingdienst-medewerker met een bijna burn-out) me op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de terugvordering. Zo gezegd zo gedaan, en het wonder geschiedt: ik word netjes te woord gestaan door iemand en nu maar hopen dat het goed gaat komen. 

Nu gaat het bij mij om een klein bedragje maar je zult maar slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. 

Nu de verkiezingen weer voor de deur staan, wordt er door alle partijen weer veel moois voorgespiegeld, maar ik denk dat de volgende regering zijn handen vol zal hebben aan het wegwerken van alle puinhopen. Ik ben blij dat er mensen zijn die deze taak op zich willen nemen en wens ze veel succes, want leuker kunnen we het niet maken en zeker niet gemakkelijk.

Yvonne

Lees ook