Afbeelding

18.000 bloembollen de grond in aan de Vondellaan in Gemert

Nieuws


GEMERT - Ruim 18.000 biologisch geteelde narcissenbollen zijn afgelopen vrijdag 29 september de grond ingegaan aan de Vondellaan in Gemert. In de brede groenbermen onder de laan van grote platanen tussen de rotonde aan het Kruiseind en de Willem de Haasstraat zijn een aantal stroken met een mengsel van verschillende soorten narcissen aangeplant. De biologisch geteelde bloembollen kunnen hier komend voorjaar tot bloei komen.

In het eerste weekend van oktober wordt voor het eerst het Nationale Bloembollenweekend gehouden. Deze actie heeft als doel om het planten van biologische bloembollen in het najaar te promoten en te zorgen dat hommels en bijen in het voorjaar voldoende voedsel hebben. De gemeente Gemert-Bakel is al wat eerder hiermee begonnen.  

Biodiversiteit

Bloembollen leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Vroeg in het voorjaar vinden vliegende insecten zoals hommels en bepaalde soorten bijen en vlinders hier hun voedsel. Op geschikte plaatsen in het openbaar groen worden dan ook mengsels van biologisch geteelde bloembollen toegepast. 

Meeplanten

“Plant je ook mee?”, vraagt de gemeente aan inwoners. “Door nu biologische bloembollen te planten, help je insecten zoals bijen en hommels in het voorjaar aan voldoende voedsel. De maanden oktober en november zijn de perfecte maanden om aan de slag te gaan in de tuinVoor iedere tuin, bloembak of geveltuintje zijn geschikte bloembollen te vinden, zoals blauwe druif, sneeuwklokje en krokus. Ga nu aan de slag en geniet komend voorjaar van de vrolijke bloei.”

Kijk voor meer informatie op: https://steenbreek.nl/bloembollenweekend/ of https://plantmee.nl/

Lees ook