Afbeelding

Spencer Zwiers BHV-er van het Jaar: Boekelse bode redde leven van dorpsgenoot Herman

Nieuws

BOEKEL - Spencer Zwier is tot BHV-er van het Jaar uitgeroepen. De Boekelse gemeentebode heeft als bedrijfshulpverlener het leven van Herman gered. Deze dorpsgenoot kreeg begin dit jaar, tijdens de Sleuteloverdracht een hartstilstand. Zwier reanimeerde hem met behulp van de AED. Herman overleefde en staat nu weer volop in het leven. 

Op 6 november was het de Dag van de BHV. Op deze speciale dag, ieder jaar de eerste maandag in november, worden BHV’ers binnen organisaties in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Met dit jaar als thema: ‘BHV en 112, daar red je een leven mee’. In de gemeente Boekel werd deze dag dit jaar extra uitgebreid gevierd. Want de Stichting Dag van de BHV had besloten om aan gemeentebode Spencer Zwier de ‘Award voor BHV’er van het jaar’ uit te reiken. 

Wat begon als een mooie carnavalsavond eindigde net voor de sleuteloverdracht voor twee mensen in Boekel op een heel andere manier dan zij vooraf hadden kunnen bedenken. De levens van Herman en Spencer kruisten elkaar en waren vanaf toen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels hebben zij elkaar na het voorval ontmoet en emotionele gesprekken gevoerd. Pascal van Os, collega van Spencer, zegt hierover in een persbericht : “Ik ben blij voor Herman dat hij er nog is en hij is nog veel blijer. Het gaat nu super goed met hem. Daarom nomineer ik Spencer omdat ik super trots op hem ben. In het gemeentehuis kennen we Spencer allemaal omdat hij de bode is. Hij doet veel voor onze BHV-organisatie. Hij regelt hesjes, batterijen voor de lampen, communicatiemiddelen, hij neemt contact op met de beveiliging als wij een oefening hebben. Ja wat doet hij niet? En het mooie is hij vindt het allemaal heel gewoon.”

Lees ook