Afbeelding

Jeugdnatuurwacht Bakel, Milheeze en De Rips plant bollen voor biodiversiteit

Nieuws

BAKEL - Jeugdnatuurwacht Bakel, Milheeze, De Rips gaat op zondagochtend 19 november de biodiversiteit in Bakel verbeteren door het planten van bloembollen. De bloembollen zijn ter beschikking gesteld door de gemeente en worden geplant bij de ingang van de wijk Soersel.

De krokussen, botanische tulpjes en andere bolgewassen geven vanaf maart tot en met mei volop stuifmeel en nectar voor diverse soorten insecten, zoals solitaire bijen en hommels. Om de bloembollen te kunnen planten zal de gemeente twee stroken van het grasveld naast de toegangsweg naar de wijk Soersel bewerken. De stroken liggen aan de linkerzijde van de toegangsweg voor de boomgaard en voor de seniorenwoningen van de Ossenmarkt. Op 19 november vanaf 09:30 uur zullen de jeugdleden van de natuurwacht en wellicht de jeugd van de wijk Soersel verschillende soorten bloemenbollen, in totaal meer 11.000 stuks, planten.
In november 2015 zijn in een perceel gelegen aan de Kapelakker in Milheeze ook al bloembollen voor de biodiversiteit geplant.

Lees ook