Afbeelding

Stoppende senioren steunen opleidingsorkest 4Fun Gemert-Bakel

Nieuws

GEMERT-BAKEL – “Na de coronaperiode zijn veel leden niet teruggekomen. Zodoende heeft het Seniorenorkest, na een bestaan van vijfendertig jaar, de muziekinstrumenten helaas neer moeten leggen.” Aan het woord is Coby Nuyens. Samen met Ans Jacobs en in een reuze-envelop een leuke verrassing is zij naar het oefenlokaal van harmonie Excelsior gekomen, in d’n Dörpel.

Door Simon van Wetten

De twee dames leggen uit: “Toen eenmaal het besluit om te stoppen was gevallen, zijn we ter afscheid nog een dagje met z’n allen weg geweest, maar er is nog een behoorlijk saldo over. Binnen de groep werd voorgesteld om dat aan meerdere muziekgroepen te schenken. Denk daarbij aan slagwerkgroepen, jeugdeducatie en blazersklassen. En 4Fun.”

Dirigente Carola Heesmans legt uit wat ‘4Fun’ precies inhoudt. “Het is een opleidingsorkest voor alle kerkdorpen van de gemeente, op Handel na, maar ik heb begrepen dat ook dat dorp binnenkort bij ons aansluit. De kinderen die hier bijeen zijn om te oefenen, leren bij het Kunstlokaal individueel hun muziekinstrument te bespelen, maar samen spelen en kijken naar de dirigent, dat zijn in het muziek- en orkestwereldje net zo’n belangwekkende zaken, dus het is heel goed dat deze leerlingen in 4Fun daar de gelegenheid voor krijgen. Het is ook echt voor fun, want de meeste kinderen blijven vaak nog een tijdje hangen. Toch gaan ze uiteindelijk naar de grote orkesten, en die zijn met de toeloop van de jeugd natuurlijk heel blij. We repeteren 1 keer per week, maar niet altijd hier in Gemert. We wisselen de kerkdorpen af, zodat iedere deelnemer af en toe een ‘thuiswedstrijd’ kan spelen.”
En dan nu de leuke verrassing. Die wordt door Coby en Ans uitgereikt aan dirigente Carola en drummer Joop Sanders, met als omlijsting het 4Fun-opleidingsorkest. Het is blijkens de meegebrachte cheque het mooie, ronde bedrag van 1000 Euro. Kijk, daar zit muziek in.
Tot slot blijft uw verslaggever nog even luisteren naar de repetitie. Ik kan u verzekeren: samen muziek maken is leuk. Op de foto: Carola Heesmans, Ans Jacobs, Coby Nuyens en Joop Sanders.

Lees ook