Safa Kizir - hier op archieffoto - tekende voor het enige Gemertse doelpunt tegen Sportlust. (foto: Frans Brzoskowski)
Safa Kizir - hier op archieffoto - tekende voor het enige Gemertse doelpunt tegen Sportlust. (foto: Frans Brzoskowski) Frans Brzoskowski

Offday Gemert 1 in Woerden: 4-1 verlies

Nieuws

WOERDEN - Gemert beleefde uit bij Sportlust’46 een kansloze missie. Het werd zaterdagmiddag in Woerden 4-1 en daarmee was de thuisploeg nog mild.

De Gemertse off-day kwam onverwachts. Immers, de ploeg zat zo lekker in zijn vel na drie opeenvolgende zeges. Maar de ploeg haalde zichzelf uit het ritme door knullige momenten in de beginfase. In de 5e minuut werd een fout van Ruud Hanenberg keihard afgestraft en iets meer dan tien minuten later ging de bal op de stip na een ongelukkige handsbal van Fabrizio Deben. 

Zo stond het in een vloek en een zucht 2-0. Twee doelpunten uit twee momenten die eigenlijk niet dreigend waren; Sportlust verbaasde zich over hoe gemakkelijk het allemaal kwam aanwaaien. 

Gemert probeerde vervolgens wel de rug te rechten, maar de ploeg kwam de beroerde beginfase niet meer te boven. Een aansluitingstreffer voor rust had nog enig perspectief geboden, maar zover kwam het niet. Integendeel. De 3-0 in de 37e minuut paste prima in het rijtje onnodige tegengoals. Een inspeelpass werd eenvoudig onderschept, waarna een Sportlust-aanvaller meteen diep werd gestuurd en niemand meer tegenkwam. 

Gemertse kansen vielen voor rust niet te noteren. Soms wat dreiging, maar veel had het niet om het lijf. De eerste helft deed al met al pijn aan de ogen. 

In de rust paste Reinald Boeren een driedubbele wissel toe, maar een remonte zat er na de hervatting nooit in. Integendeel, Sportlust kwam na ruim een uur op 4-0 en Gemert mocht niet klagen dat de thuisploeg het daarna ook wel geloofde. 

Zo kon Gemert in de slotfase warempel nog wat leuke dingen laten zien in de frontlinie. Wout Barten en Dylan van Diepen waren dichtbij voordat Safa Kizir de spreekwoordelijke eer redde met een prima schot. 

Zo werd het 4-1, voor Gemert het einde van een mooie serie.

GEMERT: Tielemans, Deben, Meyssen (46. Brugmans), Jacobs, Hanenberg (46. Van Diepen); Van Gerven, Achten, Ben Rouba (46. Kizir); Michels, Kemper (68. Barten), Herman (77. Migchels).

Lees ook