Afbeelding

Jubileumeditie Grooët Gímmers Dikteej

Nieuws

GEMERT - Op donderdag 11 april organiseert Bibliotheek De Lage Beemden in samenwerking met Heemkundekring De Kommanderij Gemert voor de 25e keer het Grooët Gímmers Dikteej. Een zeer toegankelijk dictee, geschreven door Wim Vos, auteur van het Gímmers Woordenboek, Piet Vos en Harry Slits.

Het doel van het dikteej is onder andere de belangstelling voor en de kennis van het Gemertse dialect levendig te houden. De nadruk ligt op sappige dialectwoorden en uitdrukkingen en niet op spelling. Er wordt gewerkt met meerkeuzevragen, die ook nog eens hardop voorgelezen zullen worden. Dialectwoorden schrijven is dus niet nodig. Aan het einde van de avond worden de drie beste deelnemers bekendgemaakt, waarna er nog gelegenheid is om even na te praten.

Het Grooët Gímmers Dikteej vindt plaats op donderdag 11 april om 20.00 uur in de ontvangstruimte van het Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Gemert. Niet alleen Gímmers volk maar ook inwoners uit de rest van de gemeente Gemert-Bakel en uit de omliggende dorpen, worden opgeroepen om de uitdaging aan te gaan. Het verschil tussen de dialecten is niet zo groot, dus dat zal geen probleem zijn. De toegang is gratis voor deelnemers en supporters.

Lees ook