De winnaars, Petra en Mari met Winston Gerschtanowitz (r)
De winnaars, Petra en Mari met Winston Gerschtanowitz (r) Foto: Danny van Schijndel

Winston Gerschtanowitz belt aan in Gemert mét het bekende koffertje: ‘Kom binnen jongen’

Nieuws

GEMERT - Een onvergetelijke eerste paasdag voor Mari en Petra, bewoners van een huis aan de Watermolen in Gemert. Winston Gerschtanowitz van de Postcodeloterij bracht zojuist een bezoekje aan hen, mét het bekende gouden koffertje van Miljoenenjacht. En dat bleef niet onopgemerkt in de straat, waar veel mensen nieuwsgierig een kijkje kwamen nemen.

Eenmaal binnen schrijft Gerschtanowitz het bedrag op de cheque; 99.000 euro. Dit is hetzelfde bedrag als dat wat de finalist in de studio heeft gewonnen. In zijn koffertje zat overigens een bedrag van maar liefst 500.000 euro. 

Niet gedacht

Winston loopt in het donker naar het huis van de thuiswinnaar. Zijn komst naar Gemert is niet onopgemerkt gebleven. Onderweg wordt hij door enthousiaste buurtgenoten toegejuicht. Door het raam ziet Winston zichzelf op de televisie. Dat is alvast een goed teken. Hij belt aan het korte tijd later gaat de deur open: “Kom binnen jongen” zegt thuiswinnaar Mari vrolijk. Winston neemt op de bank plaats naast Mari en zijn vrouw Petra. Ze hebben twee kleinkinderen die dagelijks bij opa en oma op bezoek komen. Dan reikt Winston de cheque van 99.000 euro uit aan Mari en zijn vrouw: “Fantastisch! Dat hadden we niet gedacht.” Op de vraag wat ze met het gewonnen bedrag gaan doen, zeggen ze dat ze dat nog niet precies weten. Wel wil hun zoon graag een weekendje weg met Mari, Petra en de kleinkinderen. “Dat weekendje weg kunnen wij nu wel betalen,” zegt Mari.”Prima paaszondag toch?” vraagt Winston. Daar zijn Mari en Petra het wel mee eens: “Je mag volgend jaar weer langskomen.”

Buren

De inwoner van Gemert ontvangt 99.000 euro omdat Adri uit Middelharnis dit bedrag in de tv-finale van Miljoenenjacht won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Mari uit Gemert is deze keer de gelukkige en laat zijn buren mee winnen. Iedereen die met postcode 5421LJ (Watermolen) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. Zij winnen bedragen variërend van 4.125 euro tot 8.250 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

Winston Gerschtanowitz met het gouden koffertje
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees ook