Afbeelding

De Rooie Jan komt weer tot leven: Jan Winkelmolen schrijft boek over markante Gemertenaar

Nieuws

GEMERT - Jan van Berlo (1919-2002), alias de Rooie Jan en Jan de Klumper, was in Gemert een markant en vooral kleurrijk figuur. Jan stond aan de wieg van de bibliotheek, de Gemertse bioscoop, was een periode wethouder en runde een kroeg. Maar Jan was op z`n best in het vertellen en schrijven van verhalen en gedichten.

Zijn doelstelling was ooit een boek over zichzelf te schrijven. Zover is het echter nooit gekomen. De aantekeningen en verhalen zijn echter wel bewaard gebleven en via de kinderen bij Jan Winkelmolen beland. Die werkt nu aan een fraai maar vooral interessant boekje waarin het levensverhaal van Jan is te lezen. Het boekje geeft een mooi tijdsbeeld van de voor- en naoorlogse jaren in Gemert. 

De boekjes worden in een beperkte oplage gedrukt en op een nader te bepalen datum in het najaar gepresenteerd, tijdens een oer-Gemertse middag in Nazareth, waar ook veel beelden zijn te zien van Jan als verhalenverteller ‘Jan de Klumper’ voor Omroep Centraal. De definitieve verkoopprijs (circa 10,00) wordt bepaald naargelang de oplage. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden. Dat kan bij het steunpunt op Nazareth, via nieuwssvg@outlook.com of rechtstreeks bij de schrijver via j.winkelmolen1@kpnplanet.nl.

Lees ook