Afbeelding
Instagram Politie Gemert-Bakel-Laarbeek

Politie grijpt in bij scooter-meeting na gevaarlijke achtervolging

Nieuws

GEMERT- Op het industrieterrein Wolfsbosch in Gemert vond zondag 12 mei een scooter-meeting plaats. Wat begon als een bijeenkomst van scooterliefhebbers, escaleerde toen een deelnemer er vandoor ging en levensgevaarlijke situaties veroorzaakte in het verkeer. Zo meldt Politie Gemert-Bakel-Laarbeek via Instagram.

Vooraf aan de achtervolging trof de politie meerdere personen aan met scooters zonder kentekenplaten, waarmee zij de verkeersregel overtraden. Vervolgens ontstond de achtervolging, waarbij de bestuurder van een Piaggio Zip levensgevaarlijke situaties veroorzaakte in het verkeer. “Even dacht deze bestuurder waarschijnlijk dat hij de politie te slim af was door weg te rijden, maar uiteindelijk werd de bestuurder toch verrast met een bezoekje van de politie.” Resultaat: Het rijbewijs van de 18-jarige bestuurder is per direct ingevorderd. De scooter is in beslag genomen en de bestuurder mag zich op later moment komen verantwoorden bij de rechter.

Na dit incident werd de scooter-meeting direct beëindigd door de politie vanwege de verkeersveiligheid. De politie betreurt dat een aantal deelnemers het voor anderen heeft verpest. Er waren namelijk ook scooterliefhebbers die wel alles netjes in orde hadden.

Lees ook