Afbeelding

Volendam van het Zuiden met historische evergreens: meer Schlager- en Palingsound in Boerenbondsmuseum Gemert

Nieuws

GEMERT – Al méér dan een decennium kan het Gemerts-Volendams muziekfeest bogen op een uitgekiende, succesvolle line-up van zangers en muzikanten. Het festijn heeft een vast publiek. Het plein anno 1900, de dorpssfeer van toen en ook een beetje de prijzen van weleer vormen een ijzersterke entourage. Het zou zo maar kunnen dat zich in Volendam over een tijdje het festival ‘Gemert van het Noorden’ ontrolt.

Door Simon van Wetten

Pedro en Ferry van den Elzen, al sinds jaar en dag samen met het Boerenbondsmuseum de organisatoren van het jaarlijkse muziekevenement, zijn trots: “Het doel dat we altijd willen bereiken is kruisbestuiving. We willen ook graag mensen in het Boerenbondsmuseum verwelkomen die je daar anders niet zo gauw zou zien. Dus we zoeken naar lokale en regionale artiesten en één of twee (inter)nationale bekendheden die passen bij de typische sfeer die wij voor ogen hebben. En wat we ook heel mooi vinden: de vrijwilligers van het museum die om het evenement heen cirkelen. Zij moeten die dag hard werken, maar ze geven na elke jaargang aan dat het weer een prachtige ervaring was. En degenen die binnen moeten helpen, kunnen op een groot scherm meekijken, met dank aan Omroep Centraal TV.”

Wie betreden dit jaar het Volendam van het Zuiden-podium? Pedro: “Allereerst noem ik Alides Hidding van de Time Bandits. Alides’ handelsmerk is zijn kopstem, zijn muziek neigt naar disco.” “Ik ben ook blij met de komst van John Leo,” geeft Ferry aan. “Hij komt uit Vlaanderen en won de eerste Voice Senior daar. Een man vol passie voor het vak en begiftigd met een prachtige, diepe stem.” Volendam is uiteraard ook vertegenwoordigd, voor de échte palingsound. Het gaat om het duo Kees en Sonja, lekker meezingen op de muziek van the Cats en BZN, aangevuld met hits uit de jaren ’60 en ’70. Voor de echte schlagermuziek tekent Michel Wolsink met zijn Festival der Liebe Schlager parade. Michel treedt heel veel op in Duitsland. Pedro’s dochter Amber zal een mix van pop, country en Duitse schlagers, zoals we dat ervaren hebben in de finale van Deutschland sucht den Superstar in 2022, ten gehore brengen. Nog een plaatselijk talent is Gemertenaar Maickel Korver met zijn geweldige Engelbewaarder. Hij vertolkt Nederlandstalige volksmuziek en gezellige meezingers.” Dorpsgenoot Ivo van Rossum hoeft ook niet ver te reizen voor zijn optreden. Ivo zingt regelmatig covers van Django Wagner, Willem Barth en Frans Duijts en zijn optreden samen met Peter van Vijfeijken op 2 juni heeft de titel ‘Hit Ith Après Ski’ meegekregen…

Pedro heeft nóg een zingende dochter en natuurlijk kunnen Laura en haar vriend Mark niet ontbreken als het gaat om nog meer Schlagers. Vorig jaar zijn ze nog op tour geweest met de in Duitsland zeer populaire Andrea Berg. Pedro: “En Gemert is sowieso goed vertegenwoordigd op het Boerenbondspodium, want Tim Manders brengt zijn Elvis en Stray Cats Tributes over het voetlicht. Dan zijn we er bijna. Ik moet Pedro Cremers nog noemen met zijn Tom Jones Tribute and More en dan zal ook nog optreden John Clearwater met zijn Tribute aan Creedence Clearwater Revival, en wellicht hebben we nog verrassingen de komende weken.”

Elf acts voor elf euro en voor elk wat wils. Ferry tot slot: “Alle reden om te komen. Het wordt een volksfeest, met goeie artiesten, óók uit de regio. Jan Willem van den Akker verzorgt de presentatie. Hij is een ware vriend van de show. Wij als organisatie kijken in ieder geval reikhalzend naar die eerste zondag in juni uit!”
Voor de eerste keer: online voorverkoop via website https://www.volendamvanhetzuiden.nl Entree: 11 Euro, voor de gehele dag. Boerenbondsmuseum, zondag 2 juni, aanvang 12.00 uur.

Lees ook