Gemert City Run voegt een extra onderdeel toe

GEMERT – Ook dit jaar is het ook voor jonge sportievelingen mogelijk om mee te lopen met de Gemert City Run. De komende editie voegt de organisatie er nog een extra onderdeel aan toe, namelijk de ienieminie run, een ronde van ongeveer 800 meter rondom het Kasteel in het centrum van Gemert.

Stuurman: Met het mes op tafel

‘Autohandel is net koehandel,’ hoorde je vroeger wel eens zeggen en dat staat dan nog even los van het begrip ‘heilige koe’. Handjeklap, touwtrekken, psychologische spelletjes spelen, druk op de ketel zetten, een complete show opvoeren, het lag de Nederlanders met hun V.O.C.-mentaliteit wel en elders in de wereld konden ze er ook best wat […]

Rijimpressie Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid Elegance (€ 43.435)

Iedereen realiseert zich inmiddels dat – toepasselijk gezegd – donkere wolken zich samenpakken boven de dieselmotor. De afgelopen najaar gelanceerde Honda CR-V zegt hem tabee en biedt klanten een economisch, relatief schoon alternatief in de vorm van de Hybrid. Met de lekkere 1.5 Turbo nog in het achterhoofd zijn wij benieuwd naar zijn gedragingen.

Steeds meer scholieren hebben bijbaan

REGIO – In 2018 hadden ruim 236.000 scholieren (15 tot 20 jaar) in het voortgezet onderwijs betaald werk. Daarmee had bijna 50 procent van deze scholieren een bijbaan. In 2013 was dat nog 42 procent. Dat meldt het CBS in de Jeugdmonitor.

Een gezond lichaam en een ontspannen geest

BOEKEL – Kracht, kalmte en vitaliteit dat is wat Chi Neng Qigong (Chinese Yoga) voor mensen doet. Door het uitvoeren van eenvoudige en sierlijke oefeningen werk je actief aan je gezondheid en levenskracht. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren voor iedereen. Wil je ook gezond bezig zijn met je lichaam en tegelijk een ontspannen mind […]

Ruimte vinden in de regio

GEMERT – Is de vraag naar woon- en werkruimte in de regio in overstemming met de vraag? Welke ontwikkelingen zijn er? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Bouw & Interieur bespreekt deze thema’s met een aantal professionals. Vandaag deel 1 over ruimte vinden op de markt en voorkomen dat verduurzaming ontspoort.

Sterke omzetstijging bouw

REGIO – De omzet van de bouw is in het vierde kwartaal van 2018 met 10,7 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. Over heel 2018 steeg de omzet met ruim 10 procent. Het is meer dan tien jaar geleden dat de groei in een jaar zo hoog was. In 2018 zijn 425 faillissementen uitgesproken in de bouw. Dit is bijna 5 procent lager dan 2017. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bouwnijverheid.

Gerrie Wetzer is blij met zijn duurzame woning in Handel

HANDEL – Goed Wonen is in september op de Boskant in Handel gestart met het renoveren en verduurzamen van zes woningen. Zes woningen worden omgetoverd tot CO2 neutrale woningen. Gerrie Wetzer, bewoner op de Boskant, vertelt elke maand over zijn ervaringen in Bouw en Interieur.

VVV Gemert-Bakel goed zichtbaar op beurzen

GEMERT-BAKEL – Afgelopen twee manden hebben 58.000 bezoekers de Fiets en wandelbeurs in Gent (België) en Utrecht bezocht. Schoorvoetend langs alle stands en kramen verzamelden deze mensen allerlei informatie voor hun dagje uit of hun vakantie.