Afbeelding

Decoreer je tuin voor de zomer

Ondernemend

Met blijdschap kunnen we stellen dat de zomer er alweer bijna is, en dat we het leven binnen steeds een beetje meer naar buiten kunnen verplaatsen. Dit is dan ook de beste periode om de tuin helemaal klaar voor de zomer te maken en je tuin dan ook te voorzien van leuke decoratie. Heb je wat inspiratie nodig om je tuin te versieren? Lees dan dit artikel verder.


Bloemen en planten

Een stel prachtige bloemen en planten kan absoluut niet ontbreken aan een frisse tuin die klaar is voor de zomer. Zorg ervoor dat je alle onkruid en dode planten uit de tuin verwijdert en de bodem voorziet van extra voedingsstoffen. Zoek bloemen en planten uit die goed kunnen overleven in jouw tuin en jouw tuin er mooi uit laten zien. Kies planten met verschillende hoogtes en met verschillende bladkleuren. Ook kun je bloemen en planten in potten en bakken plaatsen. Je kunt zelfs planten aan bijvoorbeeld de schutting ophangen.

Tuinverlichting

Nu het tot steeds later op de avond warm zal blijven, zullen we ook steeds langere avonden in de tuin doorbrengen. Goede tuinverlichting is dan ook essentieel. Zorg er voor dat de tuin voldoende verlicht is, maar blijf ook aan de sfeer in de tuin denken. Licht dat te fel en te wit is, zal de sfeer in de tuin niet ten goede komen. Zorg daarom voor verschillende lichtbronnen die gezellig licht geven. Zo kan je bijvoorbeeld een gekleurde lichtslinger aan de schutting ophangen.

Water

Wil je echt voor een heel nieuw decoratief element gaan? Overweeg dan eens om naar fonteinen te kijken. Een fontein geeft niet alleen een frisse en luxe uitstraling aan je tuin, maar zal de tuin ook een ontspannen sfeer geven. Beeld je maar eens in hoe heerlijk het geluid van vallend water klinkt.

Tuinmeubilair

Misschien heb je de nodige tuinmeubels al in huis, maar misschien ook niet. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende comfortabele zitplaatsen in je tuin creëert en dat het tuinmeubilair schoon en in goede conditie klaarstaat. Je kunt verder altijd nog een leuk meubelstuk, zoals een schommelstoel of een hangmat, aan je tuin toevoegen. Dan heb je toch een nieuw plekje om in te ontspannen deze zomer!

Versiering

Verder kan je de tuin verder nog met verschillende ornamenten versieren. Denk daarbij aan de schuttingen die momenteel nog kaal zijn, en waar je verschillende dingen aan op zou kunnen hangen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar de mooiste klokken. Ook kan je natuurlijk versieringen aanbrengen op de grond. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig tuintapijt.

Dan is het nu tijd om naar het tuincentrum te gaan!

Lees ook