Afbeelding

Nieuwe auto? Bereken eenvoudig je autoverzekering online

Ondernemend

Wanneer je een nieuwe of tweedehands auto gaat aanschaffen, dan weet je dat je deze verplicht dient te verzekeren. In het geval van een tweedehandsauto zal dit vaak gaan om een WA- of WA+ verzekering, terwijl een nieuwe auto in vrijwel alle gevallen Allrisk wordt verzekerd. In de huidige tijd is het heel eenvoudig om online je autoverzekering te vergelijken. Dit kun je doen aan de hand van het kenteken, zodat je exact weet welke mogelijkheden er zijn e n tegen welke prijs. Niet voor niets is het advies dus ook om je hier vooraf in te verdiepen. Een nieuwe of andere auto is namelijk ontzettend mooi, maar moet wel iedere maand kunnen worden bekostigd. Hoe je dit doet, vertellen we je nu.

Op basis waarvan wordt de premie bepaald?

De premie voor een autoverzekering wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Verzekeraars kijken naar zaken zoals het type auto, het bouwjaar, de cataloguswaarde, het gewicht, het vermogen en het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Daarnaast spelen ook persoonlijke gegevens een rol, zoals leeftijd, woonplaats en het aantal kilometers dat per jaar gereden wordt. Aan de hand van al deze gegevens berekent de verzekeraar het risico en stelt de premie vast. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een autoverzekering, omdat ze van invloed kunnen zijn op de hoogte van de premie. Uiteraard is dit afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Je kunt hierbij kiezen uit een WA-, WA+ of Allrisk verzekering.

Bereken je premie eenvoudig online

Tegenwoordig is het berekenen van je premie voor je autoverzekering relatief eenvoudig. Vooral wanneer je al een auto op het oog hebt, kun je je autoverzekering berekenen op Autoverzekering.nl door alleen het kenteken, je schadevrije jaren en wat andere persoonlijke gegevens in te vullen. Op basis van deze gegevens krijg je dan een aantal verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar de aanvullende voorwaarden en dus niet alleen de premie. Zaken zoals het eigen risico kunnen er voor zorgen dat je uiteindelijk een stuk duurder uit bent, mits je hier natuurlijk een beroep op moet doen.

Maak je keuze voor de aankoop

Wanneer je een andere auto hebt gekocht, wil je hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in kunnen rijden. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor de aanschaf je keuze hebt gemaakt. Zo kun je, wanneer de auto op naam staat, direct een verzekering afsluiten en veilig de weg op. Doe je dit namelijk niet en denk je dat je dit kleine stuk naar huis nog wel even kunt rijden, dan zijn de kosten bij schade volledig voor eigen rekening. Je bent immers niet verzekerd. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren allemaal hebt uitgezocht, zodat je direct een belletje kunt doen naar de verzekeraar en je auto verzekerd en jij veilig op pad kunt. Je zult namelijk verstelt staan van de hoeveelheid mensen die deze gok wel neemt en waar het fout gaat.

Lees ook