Afbeelding

Tapijt laten reinigen? Daarom!

Ondernemend

Heb je een mooi tapijt in huis? Dan is het zonde als je hem nooit schoonmaakt. Een tapijt verzamelt in de loop der tijd namelijk veel stof, haren en andere viezigheid en is vatbaar voor vlekken en geurtjes. Je tapijt laten reinigen op regelmatige basis kan niet alleen de levensduur ervan verlengen, maar ook bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving in huis.


Waarom tapijt laten reinigen?

Een tapijt laten reinigen kent dus verschillende voordelen. Een schoon tapijt ziet er ten eerste niet alleen frisser uit, maar behoudt ook zijn oorspronkelijke kleur en textuur langer. Een ander belangrijk voordeel van tapijtreiniging is het verwijderen van allergenen en bacteriën die zich in de vezels van het tapijt kunnen ophopen. Stofmijten, pollen, huisdierharen en andere allergenen kunnen ademhalingsproblemen en allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met astma of allergieën. Het grondig laten reinigen van je tapijt kan deze gezondheidsrisico’s verminderen en zorgen voor een schonere lucht in huis. Verder kunnen gemorste vloeistoffen, huisdiergeuren en rook na verloop van tijd in tapijten doordringen en een onaangename geur veroorzaken. Professionele reiniging kan deze geuren effectief neutraliseren en je tapijt weer fris laten ruiken.

Wat je kunt verwachten van een professionele tapijtreinigingsdienst

Wanneer je kiest voor een professionele tapijtreinigingsdienst zoals Cinco Cleaning, kun je een grondige en deskundige aanpak verwachten. Allereerst zal het team de staat van je tapijt beoordelen om de juiste reinigingsmethode te bepalen. Het proces ziet er als volgt uit:

Inspectie

De experts zullen je tapijt grondig inspecteren om vlekken, slijtage en specifieke reinigingsbehoeften te identificeren.

Stofverwijdering

Voordat de eigenlijke reiniging begint, wordt los vuil en stof verwijderd met een speciale klopmachine om te voorkomen dat ze dieper in de vezels worden gedrukt.

Dieptereiniging

Afhankelijk van je tapijt- en materiaaltype en de mate van vervuiling, zullen ze de juiste reinigingsmethode selecteren, zoals stoomreiniging, droge reiniging of chemische reiniging. 

Vlekken verwijderen

Hardnekkige vlekken worden specifiek behandeld om ze effectief te verwijderen.

Droogkamer

Na de reiniging wordt je tapijt zorgvuldig gedroogd in een speciale droogkamer om schimmelgroei te voorkomen.

Tapijt weer spic en span

Als het tapijt geheel opgedroogd is, kan het nog eventueel behandeld worden met een speciale impregneerspray om de kans op toekomstige vervuiling te verminderen. Het tapijt wordt teruggeplaatst en een laatste inspectie zorgt ervoor dat alles er perfect uitziet.

Hoe vaak laten reinigen?

Het is verstandig om je tapijt regelmatig te laten reinigen, bij voorkeur minstens één keer per jaar. Dit helpt opgehoopt vuil en slijtage te minimaliseren. Als je huisdieren hebt of als er veel over je tapijt wordt gelopen, kan het nodig zijn om vaker schoon te maken. Het investeren in professionele tapijtreiniging kan op de lange termijn kosten besparen, omdat het de levensduur van je tapijt verlengt en voorkomt dat je vroegtijdig een nieuw tapijt moet aanschaffen.

Lees ook