Afbeelding

13e maand gekregen? Dit zijn goede opties om het aan te besteden!

Ondernemend

Het einde van het jaar betekent voor veel harde werkers dat ze een leuk extraatje kunnen verwachten. Tenminste als hun baas het ook uitkomt. Een 13e maand is iets om trots op te zijn en deze moet dan ook niet terechtkomen op de grote berg, het is iets om te vieren! Wat hier goede opties voor zijn? Hier een aantal ideeën op een rij.  

Appeltje voor de dorst 

Het zijn dure tijden en je weet niet wat er nog gaat komen. Mocht je spaarpotje de afgelopen jaren een beetje geslonken zijn, dan is het aan te raden om je geld opzij te zetten. Wellicht niet de meest fancy keuze voor een dertiende maand, maar wel een hele verstandige. Nu is algemeen bekend dat de spaarrentes niet hoog zijn. Gelukkig zijn er andere opties om met je geld te doen, niet sparen maar investeren. Een dertiende maand of bonus is hier perfect voor. Dit is immers vaak extra bovenop het bestaande salaris. Wat een voorbeeld is van investeren? De gemiddelde hoogte van een dertiende maand leent zich er perfect voor om te besteden aan aandelen, obligaties of crypto. Er zijn ook grotere opties van investeren -zoals het aankopen van vastgoed-, maar dat is bij een bonus vaak net iets te veel van het goede. Het is maar net wat de voorkeur heeft qua risico welke investering de juiste is. Zo zit er aan crypto meer risico, maar is de kans op een flinke winst ook weer behoorlijk. Kies in ieder geval altijd voor een betrouwbaar platform zoals quantum ai. Op de ontwikkeling van de koers heb je geen invloed, maar op het kiezen van een goed medium wel!  

Herinneringen maken 

Een dertiende maand is daarnaast een perfecte optie om te besteden aan iets waar je blijvende herinneringen mee maakt. Zeker wanneer je een partner en/of kinderen hebt, is dit een enorme aanrader. Zij helpen jou waarschijnlijk dag in, dat uit om het beste uit jezelf te halen op werkgebied. Het geld gebruiken om samen hier echt bij stil te staan is dan ook een enorme aanrader. Wat voor herinneringen leuk zijn om te maken? Denk aan uiteten gaan in een sterrenrestaurant of een weekendje weg naar bijvoorbeeld Disneyland. Allemaal ervaringen wat jullie als gezin waarschijnlijk nooit meer gaan vergeten. 

Kortom, het ligt een beetje aan de financiële situatie en persoonlijke voorkeur welke keuze het beste is voor jouw bonus. Voor de één is dat een appeltje voor de dorst creëren -iets wat een ontzettend comfortabel gevoel kan geven-, en voor de ander is het om er mooie herinneringen mee te maken. Laat het in ieder geval iets zijn wat ervoor gaat zorgen dat je weer gemotiveerd een jaar aan de slag kan!  

Lees ook