Afbeelding

Champions League 2024 binnen handbereik: Hoe je er zeker kunt zijn dat je geen wedstrijd mist

Ondernemend

In de dagen voor het internet waren we altijd aangewezen op de uitzendingen van de verschillende sportdiensten op televisie. Je was afhankelijk van de keuze die ze maakten. Niet alle wedstrijden kwamen op het scherm. Je miste dus wel wat, omdat je zelf niet kon kiezen.

Toen niet alleen het internet, maar ook de internetverbindingen in volle ontwikkeling gingen kwamen er meer en nieuwe mogelijkheden. Slimme programmeurs bouwden een manier dat beelden zonder haperen op het actuele moment naar de eindgebruikers konden gestuurd worden. Het systeem werd streaming gedoopt. Het zou een revolutie, onder andere, in de wereld van entertainment betekenen.

Streamen en sport

Streaming betekende de geboorte van kanalen zoals Netflix en HBO. Die streamden nu films en televisieprogramma’s rechtstreeks naar je computer of televisie. De sportwereld zag hier ook een markt in niet alleen miljarden dollars zou opleveren, maar ook miljarden sportliefhebbers zou blij maken.

Er zijn nu heel wat diensten die online streaming van sport aanbieden. Zij kochten de zendrechten en bieden de beelden aan tegen een vergoeding. Online bookmakers zagen ook het nut is om via streaming livebeelden aan hun spelers aan te bieden.

Zo kun je bij je favoriete bookmaker live voetbal stream bekijken zonder dat je een abonnement moet nemen. Vaak wordt wel gevraagd om een beperkte inzet te plaatsen. Maar daar kun je, met de nodige dosis geluk en inzicht, wat aan overhouden.

Een ander voordeel is dat je ook mobiel kunt streamen. In Nederland is het ultrasnelle 5G overal uitgerold. Dat betekent ook dat je nu beelden live, zonder haperen en in HD naar je mobieltje of tablet streamt. Je volgt de Champions League waar je ook bent, je hoeft nooit een spelfase te missen.

Streamingdiensten voor de Champions League

Er bestaan verschillende platformen die erg kwaliteitsvolle uitzendingen over sport naar je toe streamen. Je moet wel met één zaak rekening houden. De contracten voor bepaalde evenementen kunnen verhuizen van het ene naar het andere platform. Kijk dus zeker na of jouw streamingdienst wel degelijk de wedstrijden van de Champions League aanbiedt.

Prime Video van Amazon

Prime Video is een service geleverd door Amazon. Ze hebben voor 2024 de rechten van 17 wedstrijden uit de Champions League opgekocht. Dat zijn ze zeker niet allemaal, maar er is zoveel geld mee gemoeid, dat er soms moeilijke keuzes moeten gemaakt worden.

Prime zendt niet gewoon de beelden uit. Ze verzorgen ook professionele commentaren en bieden je exclusieve interviews en analyses van sportexperten.

Nederlandse streamingdiensten

ViaPlay en Ziggo zijn bekende namen in Nederland. Niet direct voor de wedstrijden van de Champions League. Maar ViaPlay levert je wel alle Formule 1 wedstrijden voorzien van Nederlands commentaar. Ziggo heeft een vrij gevarieerd aanbod. Dan is er ook nog ESPN, het voormalige FOX. Die laten je alles zien van de Eredivisie.

Gratis streamen

Je hoeft niet altijd te betalen om sport via streaming te bekijken. We hadden het al over de online bookmaker, maar er is meer. RTL 7 en Veronica bijvoorbeeld. Deze twee hebben de rechten voor de UEFA-League en de Champions League. Studio Sport is vooral bekend voor het streamen van de wedstrijden van Oranje.

Lees ook