Afbeelding

Dames en heren van HC Gemert nemen volle buit mee uit Horst

Sport

GEMERT - Het hockeyseizoen voor de dames en heren van Gemert is afgelopen zondag goed begonnen. Beide teams mochten op bezoek in het Limburgse Horst, de dames wonnen met 2-3 en de heren met 1-2.

Na het afscheid van oud-coach Koen Gieling heeft Leon Blank Het stokje overgenomen in Gemert, hij stuurde de dames zondagmiddag in het warme Limburg het veld op. De dames van Horst wisten in het eerste kwart via een strafcorner op voorsprong te komen, in het tweede kwart wist Julie Lammers door middel van een Tip-in de 1-1 op het scorebord te zetten. Horst kwam met een snel antwoord en wist in hetzelfde kwart nog de schade te herstellen, via een snelle uitbraak scoorde het de 2-1. In het derde kwart ging Gemert met meer druk spelen, dit resulteerde in het behalen van meerdere strafcorners. Gemert was erg effectief met deze kansen, met twee verschillende varianten wisten zij de 2-2 en de 2-3 te maken, de eerste werd gemaakt door Emma van Vlijmen, de tweede door Bente Raafs. Na een rommelige slotfase trok Gemert aan het langste end en zo werden de drie punten veiliggesteld. 

Na de dames waren de heren aan de beurt. De mannen van Horst begonnen feller en haalden verschillende strafcorners, uit een rebound van een van de corners wist Horst te scoren, 1-0. In het tweede kwart kwam Gemert meer in het eigen spel maar was het weer Horst dat de corners haalde, deze werden goed verwerkt door de verdediging van Gemert. Na de rust begon Gemert fel aan het derde kwart. De 1-1 viel via een aanval over de achterlijn, Sjoerd van Hoof treinde over de achterlijn en wist via een goede pass Cas de Groot te vinden die raak schoot. De mannen in het rood drukten door en haalden verschillende corners. Dik van de Boom wist met een sleep in de linkerhoek de 1-2 op het scorebord te zetten. Horst mocht aan de bak en had veel kansen nodig in het vierde kwart. Gemert-aanvoerder Wouter van de Acker en keeper Jur Pennings wisten het achterin goed dicht te houden en zo bleef het 1-2.

Lees ook