Afbeelding

Knappe overwinning Gemertse Hockeydames

Sport

GEMERT - Na de overwinningen van vorige week tegen Horst mochten de dames en heren van HC Gemert het zondag opnemen tegen Scoop Sittard. Met het zonnetje aan de hemel en een vol terras met enthousiast publiek beloofde het wederom een mooie hockeyzondag te worden. 

De dames begonnen om 12:45 uur fel aan hun wedstrijd. Al in het eerste kwart wist Bente Raafs het doel te vinden, via een strafcorner tipte ze raak. In het tweede kwart zetten de dames deze strijd door en wisten zij de voorsprong te verdubbelen, Emma van Vlijmen wist prachtig te scoren en zo zette zij de 2-0 op het scorebord. 

Scoop wist nog wel wat terug te doen, via een strafcorner moest Gemert het ontgelden en maakte Horst de befaamde aansluitingstreffer (2-1). Na de rust probeerde Scoop door te zetten en zo haalden zij verschillende corners, deze werden keer op keer gestopt door de dames in het rood. Een spannend slot leverde uiteindelijk niks meer op voor de dames uit Sittard en de punten bleven in Gemert. 

Na de overwinning van de dames waren de heren aan de beurt. De mannen van Scoop begonnen scherper aan de wedstrijd en kregen binnen mum van tijd een levensgrote kans. Gemert kwam te weinig in het stuk voor. In het tweede kwart ging Scoop door met kansen creëren, eerst troffen zij de paal maar vlak voor rust wisten de mannen uit Sittard de scoren te openen. Via een aanval over de linkerkant was het uiteindelijk de spits die raak schoot. 

In het derde kwart was het wederom Scoop dat de kansen creëerde, verschillende corners resulteerde niet in de 0-2 maar een snelle uitbraak wel. De bal werd voor het tweede maal onder de keeper doorgeschoten. In het laatste kwart verdubbelde Scoop de voorsprong 0-4. Gemert begon pas de laatste tien minuten echt te hockeyen. Maar dit was te laat en dus gingen de punten mee naar het verre zuiden. 

Een mooie middag voor de dames die volgende week met zes punten afreizen naar Eersel (12:45). De heren nemen het op tegen de mannen uit Venray (14:45).

Lees ook