Afbeelding

Venhorst verliest nipt

Sport

VENHORST - Zondag kwam Vianen Vooruit op bezoek bij Venhorst. Na een week met heel veel regen was het de vraag of het veld bespeelbaar was, maar de keurmeester gaf groen licht. Dus werd om 14:30 afgetrapt op de Voskuilen.

Met een licht gewijzigde opstelling begon Venhorst vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel constateerde de supporters dat er twee ploegen rommelig speelden met veel balverlies tot gevolg. Het duurde zeker een half uur totdat Vianen de eerste poging waagde. Niet veel later probeerde Venhorst tot wat kansen te komen maar verder dan wat afstandschoten kwam het niet. Vianen werd het eerst echt gevaarlijk in de 40e minuut nadat de Venhorstse achterhoede zich verkeek op een diepe bal en een Vianese aanvaller oog in oog met Justin geen succes had. Zijn lobje werd door goed keeperswerk teniet gedaan. 

Na rust zagen de supporters een iets beter Vianen uit de kleedkamer komen. Nog steeds hoefde niemand bij Venhorst zich echt zorgen te maken dat er een tegengoal te incasseren zou zijn. Venhorst werd bijna gevaarlijk uit een mooi opgezette aanval waarbij Jari van Creij de bal op de in de tweede helft ingevallen Pim Logtens gaf. De verdediging maakte deze poging onschadelijk zodat er net geen schot gelost kon worden. Hierna kwam Vianen goed door over rechts en kon de bal terugleggen. Dit leek dé kans voor Vianen, maar de inzet werd hoog over geschoten. Na wat heen en weer gekluts in de volgende fase kwam daar dan toch de goal voor Vianen in de 72e minuut. Een voorzet werd door velen gemist maar bij de tweede paal stond nog een speler van Vianen om die bal binnen te schieten. Na enkele aanvallende wisselingen ging Venhorst op zoek naar de gelijkmaker maar echte kansen konden niet gecreëerd worden. Wel te vernoemen is dat Senna van Creij in het vijfmetergebied onderuit getrapt werd maar de scheidrechter onthield Venhorst hier van een zuivere penalty. De laatste minuut dacht Venhorst nog een schot te kunnen lossen, via een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, maar het was de ploeg niet gegund in deze verder gelijkwaardige wedstrijd. Volgende week reist Venhorst af naar Volkel.

Lees ook