Afbeelding
FATM

Tiental Boekel Sport toont karakter

Sport

BOEKEL - Boekel Sport heeft ook haar achtste wedstrijd op rij gewonnen in de Tweede Klasse E. Uit bij Rhode werd het 0-2. Met de rust zag het hier nog niet naar uit, aangezien Boekel Sport na 40 minuten met tien man verder moest na twee gele kaarten voor Niek Schuijers.

De meeste dreiging komt van de linkerkant van Boekel Sport en dan met name via Yanick Groenendaal. De rechtsback van Rhode kan hem enkel afstoppen met enkele overtredingen die hem ook op een gele prent kwamen te staan. Aan de andere kant heeft Niek Schuijers een gele kaart nodig om een voorwaartse van Rhode te stoppen. Na 30 minuten levert een schot van Jesse van Moorsel slechts een hoekschop voor Boekel Sport. In de 40e minuut maakt Niek Schuijers een overtreding op het middenveld en ontvangt zijn tweede gele kaart. Hij moet met rood het veld verlaten. Boekel Sport zal alle zeilen bij moeten zetten om dit tot een goed resultaat om te zetten. Na 45 minuten had Boekel Sport een penalty moeten krijgen na een handsbal in het strafschopgebied, echter ziet scheidsrechter Engelen geen opzichtig hands in de hooggeheven arm van een Rhode verdediger. 

Na rust een wissel bij Boekel Sport. Oliver Schouten verlaat het veld en Arne Bouwmans vervangt hem. Merijn van Haandel schuift een positie op naar het centrum van de verdediging. In minuut 48 fluit de scheidsrechter voor een indirecte vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Jelle Bouwmans en Pim Wammes nemen plaats achter de bal. De laatste ontvangt deze na een tikje van de Boekel Sport-aanvoerder en via een been van Rhode verdwijnt de bal achter doelman van Heesch: 0-1 voor Boekel Sport. In minuut 59 is Rhode dichtbij de gelijkmaker. Een strakke voorzet vanaf rechts schiet voor het doel van Merks langs en Jelle Bouwmans ruimt deze bal vakkundig op. Rond minuut 70 komt Tim Schuijers ineens oog in oog met Rhode-keeper Van Heesch te staan. De spits vergeet het duel in het slot te gooien. Een minuut later doet Yanick Groenendaal dit wel. Na een prachtbal van Edward Schouten schiet hij Boekel Sport, ondanks krampaanvallen, op rozen en jaagt hij de 0-2 tegen de touwen. 

Daarmee behoudt Boekel Sport de ongeslagen status. Volgende week zondag is SSS’18 de tegenstander voor Boekel Sport op Sportpark De Donk.

Lees ook