Daan van Zon, een rots in de branding bij Handel.
Daan van Zon, een rots in de branding bij Handel. Picasa

Handel excelleert voorbij Prinses Irene

Sport

HANDEL - De wedstrijd tussen handel en Prinses Irene begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het plotseling overlijden van Henk van Dijk. De gasten uit Nistelrode startten furieus tegen Handel en kwam sterk uit de startblokken. Handel kreeg toch in de 3e minuut een dot van een kans door een bal van rechts door Balder van Osch op Teun Graat. Die kopte de bal net naast.

Prinses Irene bleef het met afstandschoten en voorzetten proberen. Na een kleine kwartier was de storm in het glas water gaan liggen. En kreeg Handel wat meer kansen, Na 20 minuten kreeg Handel zijn tweede hoekschop die door Thijs Fonken strak werd voorgezet, in de drukte wist de tegenstander de bal weg te krijgen. Het leer kwam weer bij Thijs die strak en hard inzette. Dit keer was het aanvoerder Van de Brand die de bal ongelukkig tegen het been kreeg, een eigen goal was een feit, 1-0 voor Handel. De druk van Prinses Irene nam verder toe, met kansen van Wibe van Rooij die het met afstandsschoten keeper Van Gerwen moeilijk wilde maken. Dat lukte hem met een voorzet voor de Handel goal. Met een wirwar van wel zeven spelers op de doellijn was het vermakelijk voor het publiek. Irene juichte, maar de bal ging voor hun niet over de doellijn. 

Waar Prinses Irene vocht voor een goal ging Handel er mee vandoor. Wederom een corner van Fonken ging strak over de verdediging van Prinses Irene heen en belandde op de broekzak van Geert van de Bosch. Die liet met een intikker de 2-0 ruststand noteren. Vlak voor rust was het Jori Vermeulen die de bal met de borst van de lijn haalde en zo de tegentreffer voorkwam. 

De tweede helft koos Irene de aanval, maar boksten daarbij weinig voor elkaar. Handel hoefde niet zo nodig en liet het spel aan Irene. Met wat wissels ging Prinses Irene nog meer op de aanval spelen. Hierdoor kwam er voor Handel meer ruimte achter de linies. Via een combinatie van Ties van Zon en Balder van Osch belandde de bal bij Teun Graat. Die zaag de bal tegen de keeper belanden. 

Een kwartier voor tijd kwam er nog een vrije trap nadat Van Rooij werd neergehaald op de rand van het zestienmetergebied. Deze werd in twee instanties klemvast gepakt door Van Gerwen. De kansen van Handel groeiden met twee open kansen vlak voor tijd als gevolg. Crooijmans schoot de bal op de lat. In de 90e minuut was het wel raak.  Ties van Zon lepelde de bal feilloos naast keeper Pluk van Irene, na een mooie vrije pass van Fonken. Dat betekende de 3-0 en weer drie punten en een stevige tweede plaats voor Handel. 

Volgende week speelt Handel om 14.00 uit tegen Union in Malden.

Lees ook