Afbeelding

Gemert zondag naar Wijchen

Sport

GEMERT - Met de mooie overwinning op vv Kloetinge nog vers in het geheugen reist Gemert zondag af naar Wijchen, waar het de oude én nieuwe club van Safa Kizir treft: sv AWC. 

AWC, dat vorig seizoen promoveerde naar de derde divisie, begon goed aan het seizoen, maar de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif had kort voor de winterstop een mindere fase. 

Na het gelijkspel in Rosmalen tegen OJC (0-0) bezetten de Wijchenaren, die van de KNVB een punt in mindering kregen na ongeregeldheden tegen UNA, de 15e plaats op de ranglijst. Hierbij moet wel worden aangetekend dat de ploeg nog 2 wedstrijden tegoed heeft. 

In de eerste ontmoeting eerder dit seizoen bleek AWC een taaie opponent, die zijn zaakjes organisatorisch prima op orde had, al had in Gemert in die wedstrijd wel wat meer verdiend dan het uiteindelijke 0-0 gelijkspel. 

Zondag dus de tweede ontmoeting tussen deze twee ploegen. Het zal voor Gemert ook nu niet eenvoudig worden. Niet alleen hebben de gastheren de punten keihard nodig, de prestaties van Gemert op vreemde bodem zijn dit seizoen behoorlijk wisselvallig. De laatste overwinning van de zwartwitten buitenshuis dateert alweer van 5 november van het vorig jaar, toen Blauw-Geel’38 op eigen veld werd verslagen (2-3). 

Voor de ploeg van Reinald Boeren een mooie uitdaging om die uit-balans wat te verbeteren. De aftrap op sportpark De Wijchert in Wijchen is om 14.00 uur.

Lees ook