Afbeelding

Grote nederlaag voor MVC

Sport

DE MORTEL - MVC heeft een slechte start gemaakt in zijn eerste wedstrijd na de lange winterpauze. Een wedstrijd die gespeeld werd op het kunstgras bij sportpark de Renkant in Lierop waarop de mannen uit Lierop duidelijk beter uit de voeten konden dan MVC. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was het MVC dat achter de feiten aanliep en een moeilijke middag tegemoet zou gaan lopen. De eerste 25 minuten konden de mannen van trainer Han van Rosmalen de aanvalsdriften van de tegenstander nog opvangen. Was MVC dan in balbezit dan werd er vaak snel balverlies geleden door de Mortelnaren. 

Lierop wist hiervan optimaal te profiteren maar had wel een strafschop nodig om de score te openen. Hidde Maas mocht vanaf de stip aanleggen maar zag zijn inzet gestopt door MVC-goalie Jop van der Spek, die alsnog verslagen werd toen diezelfde speler in de rebound wel het net wist te vinden: 0-1. Al snel na de openingstreffer liep Lierop verder uit naar 0-2 door Kevin Geerts. Die leek vanuit Mortels perspectief in buitenspelpositie te scoren, maar het vlagsignaal van de MVC-grensrechter werd weggewuifd door de goed fluitende scheidsrechter.

MVC kwam totaal niet in de wedstrijd en kon niet voorkomen dat Lierop naar hartenlust kon aanvallen. De Lieroppenaren wisten nog voor de rust te profiteren. Tijn van Nuenen bracht de stand op 0-3. MVC bleef achter de feiten aanlopen en opbouwend bleef men flink onder de maat, ook in het tweede bedrijf. MVC kon geen vuist maken en werd regelmatig over alle linies afgetroefd door de tegenstander. Bart Sijbers mocht de 0-4 laten noteren.

Nadat in de 68ste minuut Ronald Adriaans de bal van de doellijn haalde en zo de 0-5 voorkwam, was het slechts uitstel. Opnieuw wist Sijbers te profiteren van de wanordelijkheden bij de Mortelse ploeg en scoorde de 0-5. Met nog twee doelpunten van Sjoerd van Heugten bleek Lierop een maatje te groot. MVC verloor terecht met 0-7.

Lees ook