Job Michels (hier op archieffoto) tekende zondag voor de gelijkmaker tegen AWC. (foto: Frans Brzoskowski)
Job Michels (hier op archieffoto) tekende zondag voor de gelijkmaker tegen AWC. (foto: Frans Brzoskowski) Frans Brzoskowski

Gemert houdt het lang spannend

Sport

WIJCHEN - Gemert is zondagmiddag met de volle buit teruggekeerd uit Wijchen. De zwartwitten wonnen verdiend met 1-2, maar o, wat maakte de ploeg het zichzelf moeilijk op sportpark De Wijchert.

Want de ploeg van Reinald Boeren voetbalde in negentig minuten acht tot tien uitgelezen kansen bij elkaar, maar was niet meedogenloos in de afwerking of stuitte op de prima doelman van AWC, Tijn van de Groes. De jonge goalie groeide uit tot een ware plaaggeest voor de zwartwitten. 

Denk alleen maar terug aan de eerste tien minuten. Op het natte, zware natuurgrasveld in Wijchen begon Gemert sterk, wat al binnen een aantal minuten resulteerde in kansen voor Eon Herman en Ralf Kemper en een gevaarlijke vrije trap van Herman. 

Van de Groes kreeg meteen alle gelegenheid om zich te onderscheiden, waardoor de 0-0 bleef op het bord staan, waarna Gemert een beetje terugviel. AWC meldde zich voor het eerst gevaarlijk voor Stefan Tielemans, met onder meer een goede kans in de 18e minuut. 

Het laatste kwartier van de eerste helft was weer voor Gemert. En ook nu met prima mogelijkheden om de score te openen. Bij een vloeiende aanval in de 31e minuut leek het eindelijk zover te zijn. Job Michels brak door op rechts, zijn voorzet op Ralf Kemper was op maat, maar Van de Groes ranselde de kopbal van dichtbij met een katachtige reflex uit het doel. 

Niet veel later kreeg Eon Herman nog een kans na een steekbal van Kees Brugmans. Zo kon Gemert niet tevreden zijn met de brilstand halverwege. Doorgaans krijg je daar als ploeg de rekening voor betaald en dat was ook nu het geval. Een klein kwartier na rust prikte Boy Visser raak. Dat deed hij mooi; hij lobde de bal over Stefan in de touwen: 1-0. 

Oef, dat was een linkse directe voor de zwartwitten, die hun overmacht zelf maar niet konden vertalen en nu plots tegen een achterstand aankeken. Maar de ploeg herstelde de schade snel. Bij een afgeslagen bal aarzelde Job Michels niet; hij bracht beide partijen weer in evenwicht. 

Gemert realiseerde zich dat het op basis van de veldverhoudingen niet tevreden mocht zijn met een punt en ging op jacht naar meer. In de 77e minuut was het raak: Noël van Gerven haalde doeltreffend uit en zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong: 1-2. 

AWC moest nu wel komen en zette flink aan voor een slotfase met – zo zou blijken – veel hectiek. Erwin van den Broek kreeg een directe rood kaart voor een harde overtreding, niet veel later volgde een AWC-verdediger de gang naar de douche met tweemaal geel op zak. 

Met tien tegen tien probeerde AWC het amechtig en kreeg Gemert ondertussen zeeën van ruimte. Job Michels speelde een ijzersterke wedstrijd in Wijchen, maar liet het tot twee keer toe na om de wedstrijd te beslissen. Ook Wout Barten was dicht bij de derde Gemertse treffer. 

Zo bleef het spannend, maar uiteindelijk kon het Gemertse kamp juichen toen de scheids voor het laatst op zijn fluit blies. De tweede overwinning op rij maakt dat de zwartwitten met een goed gevoel het vrije carnavalsweekeinde tegemoet gaan. 

Dinsdag (6 februari) speelt Gemert op eigen veld een oefenwedstrijd tegen Mierlo Hout (20.00 uur). De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 18 februari thuis tegen UNA.

GEMERT: Tielemans; Deben, Meyssen, Jacobs, Van den Broek; Van Gerven, Brugmans, Ben Rouba (73. Barten); Michels, Kemper (84. Hanenberg), Herman (73. Van Diepen).

Lees ook