Afbeelding

Diplomazwemmen ABC Gemertse Watervrienden

Sport

GEMERT - Op zondag 4 februari was het de beurt aan 53 kinderen om bij de Gemertse Watervrienden af te zwemmen voor het ABC zwemdiploma. De Watervrienden zien dat de huidige groep kandidaten die afzwemmen nog steeds last heeft van een nasleep van de corona-periode waarbij er twee jaar niet is gezwommen. “Ook de komende periode zullen we nog invloed hiervan terugzien en hopelijk is dit in 2025 helemaal verdwenen.”

Om 13.00 waren de 17 kandidaten voor het A-diploma aan de beurt en onder toeziend oog van de examinatoren werd er enorm de best gedaan om alles zo goed mogelijk uit te voeren. De aanwezige familieleden keken nauwlettend toe op de verrichtingen van de zwemmers. Mooi was het om na de proeven alle blijde gezichtjes te kunnen zien toen iedereen geslaagd bleek te zijn voor het diploma/certificaat. 

Om 14.00 waren de 15 kandidaten voor het B-diploma aan de beurt. Het niveau was al weer wat beter, maar ook bij deze groep zijn de invloeden van corona nog merkbaar, ziend e vrijwilligers van de Watervrienden: “Het beter afwerken van de borstcrawl en rugcrawl en het ademhalen zijn wat aandachtspunten.” Uiteindelijk kon ook bij deze groep iedereen opgelucht ademhalen toen het verlossende woord werd uitgesproken dat alle kandidaten waren geslaagd voor het diploma/certificaat. 

Al voordat het 15.00 was, zaten de C-kandidaten te popelen om te mogen beginnen met het examen. “Deze groep heeft zich al weer wat beter herstelt en dit zie je dan ook meteen terug in de resultaten”, zeggen de Watervrienden. “Voor het diploma C moeten er behoorlijk wat afstanden gezwommen worden en ook diversen opdrachten van bekwaamheid af worden gelegd. Maar als je dan ook het felbegeerde C-diploma in ontvangst mag nemen ben je een echte waterrat.” 

Met het C-diploma op zak ben je verzekerd dat je jezelf kunt redden in alle Nederlandse wateren, behalve daar waar stroming is zoals in de grotere rivieren en de zee. Voor deze situaties, waar gevaarlijke stroming kan optreden, kan het zelfs voor de meest geoefende zwemmer gevaarlijk zijn. Na het welbekende watertrappen was het voor deze groep ook duidelijk dat alle kandidaten met het diploma/certificaat naar huis gingen. 

Voor het team van de Watervrienden weer een mooie dag met allemaal blije kinderen en trotse familieleden. Deze kinderen kunnen door de ouders met een gerust hart in het zwembad worden losgelaten, zij zijn vaardig en kunnen zich zelf redden in het water.

Diploma A: Iyad Addane, Fay van Bragt, Vik Brouwers, Mex Couwenberg, Tess van Dam, Even Dejen Abadi Okubu, Angelito Giese, Mayla Heijmans, Milou Hommersom, Nienke Joosten, Adam Killisli, Sophie Maandag, Sophie Maas, Jonas van Oort, Danaë Penninx, Dayenna Steinbach, Gwen Verheijen. 

Diploma B: Meryem Ben Rouba, Yarano van der Burgt, Djayra van der Burgt, Ilke Dijsselbloem, Vieve van Dooren, Sjors Egelmeers, Siem Van Erp, Guus Hendriks, Cas van Hoeij, Wout Van Hoeij, Jessy Kleijngeld, Suze Raaijmakers, Yara Verbakel, Milana Virko, Karima Yusuf Hasan. 

Diploma C: Nova Appel, Jazzlyn Arends, Huub Van de Burgt, Thomas Dirks, Mila Gruijters, Milou Haenen, Hassan Houria, Bram Jonkers, Sem van de Laar, Thijmen Leenders, Stijn Maas, Herekol Malgaz, Lois Manders, Loa van Melis, Hannes van Oort, Nele Opsteen, Valke Schouten, Senne Schouten, Tim Verbakel, Jan Vogels, Sara Zeray Mihretab

Lees ook