Tim van Bree tekende voor twee doelpunten.
Tim van Bree tekende voor twee doelpunten. Picasa

Puntendeling zorgt voor Handelse kater

Sport

HANDEL - Een week na de kraker tegen koploper Boekel Sport, stond zondagmiddag de volgende topper op het programma voor VV Handel. De blauwhemden mochten op bezoek bij de nummer drie, Schijndel. In september leverde die confrontatie op D’n Eikenwal voor ieder een puntje op.

Ondanks het miezerige weer hadden de mannen op de groene mat er zin in. Het publiek werd getrakteerd op een prachtige pot voetbal. In een hoog tempo en met aantrekkelijk gevarieerd spel probeerden de opponenten elkaar het leven zuur te maken. En weer slaagde Handel erin een vroege voorsprong te pakken. Een puike voorzet van Balder van Osch werd door de instormende Tim van Bree subliem tegen de touwen geknikt: 0–1. 

Namens Schijndel deed Bart de Wit een indrukwekkende duit in de zak. Vanaf eigen helft soleerde hij dwars door het hart van de blauw-witte defensie. In het zicht van de haven was het uiteindelijk keeper Joris van Gerwen die weigerde te capituleren. 

Even later werd de Handelse afweer andermaal uiteen gerafeld. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggeplaatst op Tijn Niemeyer, die zonder aarzelen het vonnis voltrok en zijn ploeg langszij schoot: 1-1. 

Aantrekkelijk bleef het. Het spel golfde op en neer. Thijs Fonken was dichtbij een voorsprong na een schitterende combinatie over links, waarbij ook Job Roijakkers en Nino Croymans betrokken waren. Teun Graat schampte een hoge voorzet en zag zijn poging via de binnenkant van de paal weer het veld in springen. Maar ook Schijndel beet van zich af, vooral met mooie, razendsnelle combinaties. In de wetenschap dat het alle kanten uit kon, werd het rustsignaal geblazen. 

Onmiddellijk na de thee kropen de blauwhemden door het oog van de naald. Door een beuk van zijn directe tegenstander verspeelde Jori Vermeulen op de achterlijn in het zestienmetergebied de bal. En omdat het verwachte fluitsignaal uitbleef leidde dat tot een dot van een Schijndelse kans. Maar volledig vrij en van dichtbij werd het leer huizenhoog over gekegeld. 

De beurt was weer aan Handel. Met een aanval uit het boekje, met weer Balder van Osch in een hoofdrol. Na zijn demarrage langs de rechterflank passte hij op Thijs Fonken, die met een weergaloze steekbal Tim van Bree wist te bereiken. Van Bree maakte vervolgens het karwei vakkundig af: 1–2. 

Bij beide teams bleef de gedrevenheid ervan af spatten. Keeper Joris van Gerwen moest een aantal keren flink aan de bak om zijn kooi schoon te houden. En toen ineens, uit een razendsnelle tegenstoot, krulde Balder van Osch het leer op de kruin van Nino Croymans, die bij de verre paal de buit binnen kopte. Groot feest, binnen en buiten de lijnen. Maar, toen de blauwhemden eenmaal waren uitgejubeld bleek, tot verbijstering en onbegrip van vriend en vijand, dat de leidsman het doelpunt had afgekeurd. 

Handel moest even bijkomen en Schijndel kreeg juist vleugels. Te gretig inkomen kostte de blauwhemden een vrije trap bij de zijlijn. Gedragen door de wind zeilde de bal het overvolle strafschopgebied in, waar een Schijndelnaar iedereen de baas was en voor de eindstand tekende: 2–2. 

Op grond van het vertoonde spel verdiende geen van beide ploegen het om met lege handen te staan, maar desondanks waren voor Handel de druiven zuur. In plaats van in polonaise moesten de blauwhemden, de week vóór carnaval, met een flinke kater naar huis.

Lees ook