Afbeelding

Spannende tijden voor MKV 1

Sport

MILHEEZE - Op dinsdag 30 januari speelden het eerste van korfbalvereniging MKV uit Milheeze een hele spannende inhaalwedstrijd tegen Prines Irene. Er stond voor MKV hoge druk op de wedstrijd gezien deze pot gewonnen moest worden om directe degradatie tegen te gaan. In de laatste 10 minuten slaagde MKV erin om de achterstand in te halen en te winnen met 17-13.

De volgende wedstrijd was afgelopen zondag, thuis tegen Altior 1 uit Heeswijk-Dinther. Voor de dames van MKV stond er nog een vierde plek op het spel, welke bereikt kon worden mits andere ploegen uit de poule niet zouden stunten.

Na een mooie openingsbal door de pupil van de week, Pijke Scheepers, begon de wedstrijd. Al snel bleken de dames uit Milheeze hard te moeten werken voor iedere bal, waardoor het halverwege de eerste helft 1-5 stond. Met nog drie goals voor de rust werd het onderling verschil verkleind. Er werd gerust met 4-7 als tussenstand.

Helaas voor Millus was deze zondag een dag dat er niks uit pakte zoals de bedoeling was. Hierdoor wist Altior de winst te pakken en is er verloren met 11-22. 

De concurrentie had ook allemaal verloren waardoor MKV 1 op een vijfde plek is geëindigd. MKV zal de nacompetitie ingaan tegen degradatie, met DAKOS 1 uit Someren als tegenstander.

Op zaterdag 3 februari scoorden de meiden van MKV F1 tegen Dakos F2 al snel een doelpunt. Door snel naar elkaar over te gooien konden ze nog meer mooie doelpunten maken. De eindstand werd 10-16. MKV E3 speelde de wedstrijd tegen DOT E2. De Millusse meiden wisten dat ze goed hun best moesten doen om op de eerste plek te blijven staan. Na de rust wist MKV zich terug te pakken van 1-5 en te winnen met 11-9. Ook op zaterdag speelde MKV E2 een uitwedstrijd tegen DES. MKV begon de wedstrijd meteen goed met een doelpunt. Door snel en goed over te spelen wist MKV te winnen met 5-10. MKV E1 speelde tegen Dakos. Het lukte niet om te winnen maar de MKV-meiden lieten wel zien dat ze hard konden werken en elke week sprongetjes maken in het korfbal spel. Eindstand 4-15. MKV D was wat gespannen, maar vooral fanatiek voor de wedstrijd tegen de koploper. Het werd een spannende strijd. Het ging gelijk op. De wedstrijd eindigde met 5-5. Voor MKV B1 stond er wederom een pittige strijd op het programma tegen Klimop. Al snel was het 3-0. Maar door alerter te verdedigen hebben de meiden kunnen laten zien verdedigend te zijn gegroeid. Klimop won de wedstrijd met 8-2.

Lees ook